Hobi, Teknoloji

Farklı Tasarımıyla Dikkat Çeken Drone; Sprite

18.05.2015

Teknoloji konusunda Drone yani İnsansız Hava Aracı (UAV) çılgınlığı devam ediyor ve durmadan yeni yeni projeler Kickstarter platformunda yerini alıyor.

Be sefer diğer drone modellerinden tasarımıyla ayrılan bir model, Kickstarter'da destek aramaya başladı. Ascent AeroSystems tarafından 2 yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan Sprite, birçok benzerine oranla oldukça farklı bir çizgi ortaya koyuyor.

Üzerinde iki adet pervane yer alan ancak diğer insansız hava araçlarının aksine bu pervaneleri üst üste konumlandırılan Sprite, bünyesinde her türlü aksiyon ya da diğer görüntüleme işlemleri için 1 eksenli gimbal (görüntü sabitleme aparatı) birimi barındırıyor. Ayrıca bir Full HD kamera bulunan ve modüler yapısıyla 2 eksenli gimball ile beraber GoPro kameraları da taşıyabilen hava aracı, video çekimlerinin yanısıra 2304x1536 piksel maksimum çözünürlükte fotoğraf çekimleri de gerçekleştirebiliyor.

drone-sprite

İnce uzun gövde yapısı ve katlanabilir pervaneleri sayesinde taşıması oldukça kolay olan Sprite, su ile toza karşı dayanıklı gövdesiyle de beğeni topluyor ve akıllı cihazlar üzerinden programlanarak otonom şekilde, kablosuz kumandasıyla ise manuel şekilde uçurulabiliyor. Takip et modunu da içeren araç, 11.1 v LiPo bataryasıyla 12 dakika boyunca 6 km menzil içerisinde havada kalabiliyor.

Kickstarter'da 200,000 dolar olarak belirlenmiş hedefin henüz 34,251 dolarlık kısmı toplanmış ve önünde 26 günü daha var keratanın. Yapılacak en az 800 dolar bağış ile 2015 Aralık ayında elde edilebildiğini de belirtelim.

https://www.kickstarter.com/projects/ascentaerosystems/sprite-the-portable-rugged-totally-different-small

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz