Oyun, Spor

FIFA 22: Kariyer Saçmalıkları

22.10.2021

Ulan EA Sports; AKP, Türkiye'nin başına musallat olduğundan bile öncesine dayanan bir futbol oyunu geçmişin var ama halen şu kariyer modunu sağlam temeller üzerine oturtamadın. Tam "iyi kötü alıştık artık" dediğimizde de gittin köklü bir değişiklik yaptın hıammına.

Efenim bilenler bilir, önceki yıllarda bir sezon hedefimiz vardı, bir de 4 maçlık bölümler halinde hedeflerimiz vardı. Bu hedefler, yalnızca oynadığımız lig maçları için olduğundan (lig kupası ve avrupa kupaları yok), tam anlamıyla oturmamış hedeflerdi tabi. Ben hiçbir zaman bu hedefleri tutturamadığım için yedek olduğumu veya takımdan gönderildiğimi hatırlamıyorum. Takımdan sıkılınca "ben gidecem ya" derdim, hedefler tuttuğu için teknik direktör göndermezdi. Ben de maçlara çıkmazdım (takvimde ileri alırdım) ve teknik direktör pes edip gönderirdi. Sonuç olarak bi s.ke derman olmayan bir sistemdi.

EA Sports, bu dandik sistemi değiştirmenin zamanının geldiğini düşünmüş olacak ki gayet köklü bir değişikliğe gitti ama her bu kadar köklü değişiklik gibi hatalarla dolu bir değişiklik oldu tabi. Oyunu Legendary (Efsanevi) zorlukta oynadığımı belirterek sıkıntılara geçeyim.

Artık, oyunun sol üst köşesinde bir enerji çubuğu var ve hazırlık maçları da dahil olmak üzere her maç için hedeflerimiz doğrultusunda bu çubuk doluyor veya boşalıyor (Aha aşağıda resmi var). Fakat bu hedefler, çoğunlukla uçuk kaçık ve oynadığım pozisyonla alakasız hedefler. Bu arada hedefleri tutturamazsanız kısa sürede yedek olduğunuzu ve devamında yedekliği de kaybedip takımdan gönderildiğinizi belirtmek lazım.

Şimdi efenim, bu bar, çok saçma şekillerde dolup boşalıyor. Mesela iki maç arasında takvimde ilerlerken saçma bir şekilde boşalıyor. Training yaptığınız zaman da doluyor. Tamam oyun sizi training yapmaya yönlendiriyor da, ilk 11'de yer almaya bu kadar etki etmesi saçma olmuş.

Gelelim her maç sizden istenen hedeflerin saçmalığına. Öncelikle bu hedefleri tamamlayamazsanız bar çabucak boşalıyor (training yapmazsanız). 2 maç hedef tutturamayın hop yedektesiniz ve yedek olarak maça girip hedef tutturmak baya zor.

Abi maçlardaki hedefler birbirinden saçma olabiliyor ve maç için istenen rating çok abartı amk. 75 rating'li oyuncuma, Başakşehir takımında oynarken istenen maç rating'i 85 ve 2 asist 1 gol atmış olan oyuncum 78 rating'de falan düşün yani. Bu sene asiste hiç değer vermemiş mal EA. 0.2 puan falan kazandırıyor size asist yapmanız. Enerji barını en çok etkileyen hedef de bu rating değeri bu arada.

Gelelim rating dışındaki hedeflere. Bu hedefler de rating hedefinin üçte biri kadar etki ediyor enerji barına ve bence en sıkıntılı olan da bu hedefler. Bir kere asist ve golü ayırmışlar. Senden ya gol atmanı istiyor ya da asist yapmanı. Dün gece oynadığım son maçta 2 gol 1 asist yapmamı istedi (2 ayrı hedef) hücum orta saha oyuncumdan. Asistinde de gol kadar değeri olması lazım güzel kardeşim, ne diye ayırdınız ki siz bunu? Eski sistemde gol ve asist aynı etkiye sahipti (bu arada "gol at veya asist yap" diye mantıklı bir hedef de mevcut).

Bunun dışında "ceza sahası dışından bir gol at" gibi bir hedef çıktığı oldu mesela. Bu ne lan? Hangi teknik direktör böyle bir hedef koyar oyuncusuna? İşi gücü bırakıp ceza sahası dışından gol atmaya falan çalışıyorsunuz, saçma. Hücuma yönelik orta saha oyuncuma "rakip sahada 5 kere top kes" gibi defansif hedef verdiği oluyor mesela. 

Sonuç olarak EA kardeşim, olmamış bu hedef sistemi. Tamam biliyorum, millet Ultimate Team akıyor artık ama madem bu kadar sıçacaktın, hiç dokunmasaydın kariyer moduna, kendi yağımızda kavrulup gidiyorduk ne güzel.

Edit: Oha be arkadaş! Kariyer oyuncum sakatlandı 3 ay süre ile ve bu geçen 3 ay içinde bar azaldıkça azaldı. Sakat olduğum için antrenman da yapamadım. 3 ay sonunda yedekten bile maça giremez durumdaydım ve teknik direktör bana "performansından hiç memnun değilim, satacam seni" diye mesaj gönderdi :))) Harika oyun yapıyorsun ya EA.

Bunları da Oku, Sorucam

1 Yorum

  • Reply Taylor Sarah 25.04.2024 at 07:35

    EA Sports’un kariyer modundaki değişiklikler konusunda hayal kırıklığına uğradım. Gerçekçi bir deneyim sunmak yerine, yeni geliştirmeler sadece karmaşıklık ve mantıksız maç hedefleri yaratıyor. Hedefleri tamamlamadığım zaman ağır cezalar almak oyun hevesimi kırıyor. Ayrıca, etkisiz iyileşme sistemi ve sakatlıklar durumu daha da kötüleştiriyor. Umarım EA Sports oyuncu geri bildirimlerini dinler ve daha adil bir deneyim yaratmak için ayarlamalar yapar. Aksi takdirde, bu modla bağlılığımı sürdürmek zor olacak.
    mehndi design easy and beautiful

  • Yorum Yaz