Donanım, Kişisel, Müzik

BOBO Desktop’ta Focusrite Scarlett Solo Gen 3 Devri

27.04.2022

Oh bebeğim! Dile kolay, 11 senedir kullandığım Line6 Pod Studio UX1 ses kartını nihayet değiştirdim. Aslında canavar gibi ses kartıydı lakin artık teknoloji olarak çok eski kalmıştı. Şimdi sesin dibine vurma zamanıdır! Şöyle de bir nostalji: https://ebolax.org/2011/09/07/line-6-pod-studio-ux1

Ülkemizde şu anda 2000 TL civarına satılan bu ses kartını, Ku Klux Klan örgütünün kurucularından Kayra Keri Küpçü sayesinde Almanya'dan 100 Euro'dan aşağı bir fiyata almayı başardım. Gelişi biraz uzun sürdü ama öyle "nerede lan ürünüüüm?!" şeklinde çabuk kavuşmak istediğim bir ürün de değildi kendisi.

Efenim Focusrite ses kartımız (söylenişi bile güzel haa), öyle ahım şahım özelliklere sahip değil aslında. Bir adet mikrofon girişi (input), bir adet enstruman girişi (jack) ve ses çıkışına (output) sahip o kadar. Bunlardan başka da hiçbir özelliği yok afedersin ama muhteşem ses veriyor kerata. 192 kHz'e kadar sample rate (ses kalitesi) sunan cihazı ben 48 kHz'de kullanıyorum (eskiden 44100 Hz kullanırdım, o kadar da şey olmadı yani). Zaten bulabileceğiniz sample'ların çok büyük kısmı 44.1 kHz kalitesinde.

Buyrunuz aşağıda eşgali var kendisinin. Yalnız cihaz, bu resimde görünenden daha küçük onu söyliyim. Bu sağdaki ses çıkışı volume ayarı 5 cm falan minicik bir şey.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz