Teknoloji

Uçan Otomobil Aeromobil, Test Uçuşunda Yere Çakıldı!

12.05.2015

Slovakya merkezli tasarımcı Stefan Klein tarafından 20 yılllık bir çalışmanın ürünü olan (bırak şimdi yeme bizi) Aeromobil, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen test uçuşlarında gayet büyük bir sorun yaşadı ve yere çakıldı.

3.0 sürümüyle halen prototip aşamasında olan ve tasarımı gayet şık görünen Aeromobil, 8.2 metre açıklığa sahip kanatlarını uçak / otomobil moduna göre açıp kapatabiliyor ve kullanılan sağlam malzemeler ile toplamda 450 Kg gibi hafif diyebileceğimiz bir araç kendileri.

Gücünü 100 beygirlik su soğutmalı Rotax 912 motorunda alan ve havalanmak için gereken itiş gücünü özel bir seçim ile arkasındaki pervane mekanizmasından sağlayan Aeromobil, çalışmak için uçaklara özel olarak üretilen yakıtlara ihtiyaç duymuyor ve maksimum 700 Km menzil ile saatte 200 km hıza ulaşabiliyor.

aeromobil-cakildi

Efenim işte bu ballandıra ballandıra anlattığımız Aeromobil'in geçtiğimiz cuma günü Stefan Klein tarafından Slovakya'da yapılan test uçuşlarında sen havada kontrolünü kaybet! (Teknik olarak "Tailspin" deniyor) sonra da balistik paraşüt sistemine rağmen düş!.. O kadar önleme rağmen araçta gayet ciddi hasar meydana gelmiş ama "cana geleceğine mala gelsin" demişler çünkü Stefan Klein abimiz, hayatını pilotun ustalığı kadar paraşüt sistemine de borçlu olarak, kazayı ufak sıyrıklar ile atlatmayı başarmış.

Bu kazaya rağmen çalışmalarına devam edeceğini belirten Stefan Klein, elde edilen bilgilerin ilerleyen versiyonları geliştirmek adına kullanılacağını söylüyor. Yani test sürüşünü bu tür olayları önceden görebilmek için yapıyorsun zaten.

Bir de ne olduğu pek anlaşılmayan bir video paylaşmış adamlar kaza ile ilgili:

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz