Teknoloji, Yaşam

Centinel Wheel ile Normal Bisikletiniz Elektrikli Bisiklet Olsun! (video)

12.05.2015

Walla hacı, aslında habere baktığım zaman bu neymiş ulen böyle dedim ama okuyunca fikir hakkaten süper fikir yani okumadan geçme derim :)

Kickstarter'da destek arayan ilginç projelere bir yenisi daha eklendi ve standart bisikletleri elektrikli bisiklet haline getirebilen, akıllı tekerlek modeli Centinel Wheel tanıtıldı.

Hycore tarafından geliştirilerek 100,000 dolar hedef ile yola çıkan (şimdilik 5,485 dolar toplayabilmiş ve önünde 26 gün daha var) Centinel Wheel, bütün bisiklet modellerine takılabilir bir tekerlek modeli olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı olmasını da Bluetooth 4.0 bağlantısı sağlıyor ve bu sayede iOS ile Android işletim sistemli akıllı telefonunuz ile bağlantı kurabiliyor. Bünyesinde taşıdığı toplam 360 W (180 w gücünde ihtiyaca bağlı olarak aynı anda çalışabilen 2 adet) gücündeki motoruyla standart bisikletleri elektrikli bisiklet haline getirebilen tekerlek, 24V 13A lityum-iyon bataryasıyla 50 km yol yapabiliyor ve belirtildiğine göre maksimum 25 km hıza çıkabiliyor.

bisiklet-centinel-wheel

26 inç boyutu bulunan Centinel Wheel akıllı tekerlek modeli, elektrik modunda 8 kg'lık ek ağırlık getirirken, bataryaların modüler gövdesinden çıkartılmasıyla ise 4 kg ağırlık seviyesine düşüş yapıyor. Bünyesinde yer alan sensörler ile akıllı telefonunuza önemli bilgiler gönderebilen ürün, tasarım olarak da gayet tatmin edici.

Yapılacak en az 899 dolar gibi oldukça pahalı bir fiyat etiketiyle (naptın abi sen?) 2016 Nisan ayında elde edilebilen Centinel Wheel'in tanıtım videosu da aşağıda şekerim.

https://www.kickstarter.com/projects/hycore/centinel-wheel-all-in-one-smart-bike-wheel

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz