Bilim, Teknoloji

Japonlar, Elektriği Kablosuz İletmeyi Başardı!

19.03.2015

Olm bugün bütün haberlere ünlem koyuyorum ama bomba haberler hakketten yaaani.

Uydular, uzun bir süredir üstlerine gelen ve atmosferin koruyucu özelliği ile sınırlandırılmamış güneş enerjisini kullanabiliyorlar. Dünyaya ulaşan güneş ışınlarından elde edilen enerjiye göre çok daha fazla enerji üreten bu sistem, topladığı bu güneş enerjisini şimdilik kendisi kullanabiliyor ama yakında bu enerjiyi dünyaya aktarmak mümkün olabilir.

Japon bilim insanları, kablosuz enerji aktarımı konusunda önemli bir buluşa imza attılar. Phys.Org.'un söylediğine göre araştırmacılar, mikrodalgaları kullanarak 1.8 kilowatt gücü, yaklaşık 50 metre uzaktaki bir alıcıya hava üzerinden aktarmayı başardılar. Mesafe çok büyük olmasa da bu başarı, uzayda toplanan enerjinin Dünya yüzeyine taşınması adına bilim dünyası tarafından büyük bir başarı olarak düşünülmekte.

Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) uzay kaynaklı güneş enerjisi toplayıcıları sorunu üzerinde yıllardır çalışmaktaydı. JAXA, bir gün gökyüzünü güneş çiftlikleri ile doldurarak, hava durumuna bakılmaksızın güneş enerjisinden faydalanmayı hayal ediyor.

Sonuç olarak Japon yapıyor aga!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz