Spor

NBA’de Konferans Finalleri Yarın Gece Başlıyor!

18.05.2015

Eveeet yavaş yavaş sona yaklaştığımız 2015 NBA Playoff'larında, dün gece oynanan son konferans yarıfinali olan LA Clippers - Houston Rockets maçının sonucunda, 19 Mayıs Salı gecesi başlayacak olan konferans finallerinde hangi takımların kapışacağı belli oldu.

Öncelikle belirtmek isterim ki "Mal Clippers!". Ulan 3-1 öne geçtiğin seri verilir mi? Hadi karşında San Antonio olsa diyecem çok sağlam takım ama Houston gibi dişine göre bir takıma 3 maçta 3 kere yenilmek ayıptır be ya! Doğu'da Chicago Bulls da elendi, benim tuttuğum takım kalmadı artık NBA şampiyonu olacak.

Bir ayrıntı olarak konferans finalleri, sezonla doğru orantılı olarak, normal sezonu konferanslarında birinci ve ikinci bitiren takımlar arasında oynanacak. Doğu birincisi Atlanta, ikincisi Cleveland, Batı birincisi Golden State, ikincisi Houston olmuştu 2014 - 2015 NBA sezonunda.

Neyse efenim sonuç olarak şu konferans finallerini izleyeceğiz bu sene:

Doğu Konferansı Finali : Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks

Abi Cleveland bu sene feci iyi bir takım topladı. Timofey Mozgov'un takıma çok iyi uyum sağlaması yetmezmiş gibi J.R. Smith ve Iman Shumpert'ı da takıma eklediler. Hadi J.R. Smith öyle aman aman bir katlı vermedi playoff'larda ama Shumpert çok sağlam katkı vermiş durumda. Takımda LeBron coştuğu zaman zaten durduracak bir şey kalmıyor ama LeBron'u durdursan Kyrie Irving coşuyor, Irving'i durdursan Shumpert coşuyor, Mozgow her türlü iyi oynuyor falan derken durdurulması en zor takım Cleveland bence bu sene NBA'de. Bir de Kevin Love sakat olduğu halde böyle bu takım.

Atlanta tarafına baktığımızda çok zor geçen bir Washington serisinden konferans finaline geldiler ve ikinci bir San Antonio vakası olarak bu sene harika bir takım oyunuyla gönüllerde taht kurdular. Çok gençlere yönelik bir oyunları yok elbette, adamlar basketbolu bilen olgun insanlara yönelik basketbol oynuyorlar. Öyle birinin üzerinden sıçrayıp çift el 360 smaç vuracak bir oyuncuları yok ama takımda neredeyse koç bile üçlük dahil şut atabilecek düzeyde ve boş bulduğu zaman affetmeyen bir takım.

Bu serinin sonucu olarak; Atlanta ne kadar iyi bir takım oyunu oynuyor olsa da Cleveland'ın, Chicago savunmasını da geçtikten sonra durdurulabileceğini sanmıyorum artık. Bence Cleveland bu seriyi 4-2 alır ve şampiyon da olur bu sene.

Batı Konferansı Finali : Houston Rockets - Golden State Warriors

Houston takımı acayip bir takım abi. Ne zaman ne yapacağı en belli olmayan takım bence şu anda NBA'deki. 3-1 geriye düştükleri Clippers serisinde 3 maçı üst üste kazanıp konferans finaline geldiler ama bu sefer karşılarında çok dişli bir Golden State var.

Golden State tarafı bu sene şampiyonluğu çok istiyor ve oyuncuları kariyerlerinin zirve noktasında denebilir (Steph Curry ve Klay Thompson, bir sakatlık olmassa daha uzun seneler bu seviyede kalır). Adamlar resmen "vur ha vur!" şeklinde hücum ediyor ve göz açıp kapayıncaya kadar bir bakmışsın maçta fark 15 olmuş.

Bu serinin maçlarının feci skorlu geçeceğini düşünüyorum ve maçların geneli çok farklı bitecek bence. Golden State'in playoff'larda şimdiye kadar gösterdiği istikrarın devam edeceğini ve seriyi 4-1 alacaklarını düşünüyorum ama Cleveland karşısında bence çok şansları yok.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz