3D, Teknoloji

3D Yazıcıyla Üretilen İlk Araç, Strati

18.01.2015

Ya bu 3D yazıcılar hakkaten şimdiye kadar bulunmuş en çılgın teknoloji ürünü olabilir hacı. Yapılabilecek şeylerin hakkaten sınırı yok ve adamlar bu sınırsızlığı dibine kadar kullanıyor.

Daha önce silah, pizza, uzayda İngiliz anahtarı üretmek gibi çok farklı işlerde kullanılan 3 Boyutlu yazıcılar bu kez de otomobil üretmek için kullanılıyor.

Geçtiğimiz yıl duyurusu yapılan, 3D yazıcı ile üretilen Strati, 2015 Uluslararası Otomobil Fuarında görücüye çıktı. Local Motors'un ürettiği araç 44 saatlik bir yazdırma süresinin ardından 3 Boyutlu yazıcı ile üretilebiliyor, ancak şirket aracın yapım süresini bir yıl sonra 10-12 saat seviyesine çekmeyi amaçladığını söylüyor. Tamamen geri dönüştürülebilen maddeden üretilen araç 40 Km/saat hıza ulaşabiliyor. Şehir içi ulaşım için tasarlanan 2 kişilik araç 800 kg ağırlığa sahip.

Aktif kullanımda ömrü 5-6 yıl olarak belirtilen araç bu yıl içerisinde 15 ile 25 bin euro fiyat aralığında satışa sunulacak.

Eee bu aracın planları falan bir şekilde kopya edilir millet evinde üretir arkadaş :) Zaten 3D yazıcı konusunda en çok korkulan durum, milletin evinde özellikle süs eşyası olarak kullanılan ürünleri çatır çatır üretebilmesi durumu. Şimdi bu 3D yazıcılar yaygınlaşsa ve çoğu kişi evine alabilse ne olacak? Satabilecen mi o action figure'leri hacııı? :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz