Donanım, Oyun, Teknoloji

Valve ve HTC’nin Sanal Gerçeklik Gözlüğü Çok Beğenildi!

05.03.2015

Şu oyun motoru bedava oldu, şu oyun motoru böyle gelişmiş şeklinde oyun motorlarıyla dolu geçen Game Developers Conference (GDC) 2015'de hem geliştiricileri, hem de oyuncuları ortak heyecanlandıran tek bir sunum oldu; HTC (Re) Vive...

Aslında uzunca denebilecek bir zamandır sanal gerçeklik gözlükleri ile ilgili haberler geldiği için HTC ve Valve'ın ortaklığında geliştirilen HTC Vive için de pek öyle bir heyecan oluşmamıştı bende ama GDC sunumundan sonraki yorumlar görülmeye değer.

Oyun dünyasının önemli yapımcılarından Cliff Bleszinski, "Valve'ın VR demosu dini seviyede bir deneyimdi. Neredeyse ağlayacak gibi oldum. Büyüleyici ve üst düzey bir şey. Beynim patladı ama eğlenceliydi!" sözlerini söylemiş.

IGN'in cihazı deneyen ismi Mitch Dyer, Valve'ın gösterdiği Portal temalı demonun kendisini Vive'a hayran bıraktığını belirtirken, "Daha önce hiç VR teknolojilerinin beni kendine çekeceğini düşünmemiştim." cümlesini söylüyor. Önemli teknoloji sitelerinden Engadget editörü Nicole Lee de aynı şekilde "Valve ve HTC'nin Vive cihazı beni sanal gerçekçilik teknolojisine inandırdı." yorumunu yapmış.

Normalde zaten olan bir teknolojinin Valve tarafından yapılmasında, bu kadar övgüyü hak edecek ne gibi bir fark var diye soruyor olabilirsiniz. Hacı olay kontrolcülerde. Valve'ın bütün bu yorumları almasına sebep olan şey HTC Vive ile kullanılan kontrolcüler (controller) olmuş. Verge, "Valve'ın sanal gerçekçilik cihazı güzel. Ama asıl hikaye onun kontrolcülerinde." başlığıyla olayı özetlemiş zaten.

htc_vive_controller

Buyrunuz Valve'ın VR teknolojisini tanıttığı Aperture demosu. Bu demodaki grafiklerin yine Valve'a ait olan Source 2 oyun motoruyla hazırlandığını da belirtelim. Ayrıca bu demoyu izleyenler "Portal 3 geliyor!" şeklinde bir gaza gelme durumu yaşamışlar ama Valve'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada "saçmalamayın yok öyle bir şey" diye yalanlama gelmiş durumda.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz