Bilim

Fare Beyinlerini Bağlayıp, Organik Bilgisayar Yaptılar!

14.07.2015

Hacı, Matrix hesabı beyinle bilgisayar arasında veya beyinle diğer beyinler arasında düzgün bir bağlantı yaptıkları anda bu iş bitmiştir ben sana söyliyim.

Duke Üniversitesi’nden nörobiyolog Miguel Nicoellis ve ekip arkadaşları, Brainet adını verdikleri, 4 farenin beyinlerinin birbirlerine bağlandığı bir ağ yarattı. Beyinlerin korteks bölgesine yerleştirilen mikroskopik elektrotlar, birbirleriyle iletişime geçerek, organik bir bilgisayar birimi oluşturmayı başardı. Bu ağ sayesinde fare beyinleri, fotoğraf işleme, saklama, gerektiğinde geri çağırma hatta çökmeleri ön görme gibi bilgisayarlara özgü yeteneklere sahip oldular.

Nicolelis daha önce de yine beyinlerini birbirlerine bağladığı 3 makak maymunu ile robot bir maymunun kolunu yönetmeyi başarmıştı. Birbirlerinden ayrı odalarda olan maymunlar, bilgisayar ekranlarından farklı görüş açılarından robot maymunu görüyorlar ve ona göre davranıyorlardı.

Bu çalışmaların amacı server farming hesabı insan beyinlerinin bir araya geldiği bir süper beyin ortaya çıkarmak. Başta da dediğim gibi insan beynine veri gönderip almayı tam anlamıyla başardıkları gün yepyeni bir çağa gireceğiz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz