Bilim, Teknoloji

NASA, Tarihimizin En Güçlü Roketini Yapıyor!

26.10.2015

Bak yaa halen akıllanmadı adamlar. Cahil işte arkadaş, verin Cübbeli Ahmet Hoca'ya 100 bin dolar, o size söylesin Mars'ta ne var ne yok.

Amerikan uzay ajansı NASA, Mars'a düzenleyeceği insanlı uçuşu için geliştireceği yeni roketinin yapımına başlıyor. NASA tarafından, insanlık tarihinin en güçlü roketi olarak tanımlanan Space Launch System (SLS), tasarım incelemesi sürecini başarıyla geçti ve yapım sürecinin başlaması için gerekli onayı aldı.

Mars yolculuğunda kullanılacak olan roketin önce roketin parçaları inşa edilecek ve sonrasında bu parçalar bir araya getirilecek. Önümüzdeki birkaç yıl içinde SLS'nin yapımını tamamlamayı amaçlayan NASA, gelişmiş roketini 2018 yılındaki Ay görevinde kullanmayı planlıyor ve bu görevin başarıyla sonuçlanması halinde, Mars görevinde kullanılacak Orion uzay aracı da SLS ile uzaya fırlatılacak.

Tamamlandığında yaklaşık 98 metre uzunluğunda olacak olan Space Launch System, ilk aşamada 77 ton kaldırma kapasitesine sahip olacak ve zaman içinde 115 tona yükseltilecek. En sonunda ise 143 ton taşıma kapasitesine sahip olacak.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

  • Reply Rüzgar kerim 31.10.2015 at 09:34

    Benim bildiğim islam dini gelişmeyi ve geliştirmeyi engellemez. Bilakis destek veriyor.
    Dünya tarihine baktığında şuanki teknolojinin altyapısı müslüman bilim adamları tarafından daha önce denenmiş ve uygulanmıştır.
    Sizde gözünüzü açıp bi geçmişimizi araştırsaydınız bugünkü ülkemizin neden geri kaldığını anlardınız.
    Bak güzel kardeşim şuan ki ülkemizin gerii kalmasını islama değilde, geçmişte liğderlerimiz olan padişah ve başkanlarımızın geri kafalılığından olmasına bağlasan daha makbul olmazmı. Din adamları sana uzaya çıkma elektronik kol yapma kendini geliştirme mi Dio. Madem Dien var nie ozaman teknoloji kullanıyor. Demekki o adam ya dini kullanıyor yada vatan haini dir.
    Saygılarımla. Lütfen İslamı karalama amaçlı yorumlar yapmayın. Ve dini kullanan din adamları ile de islamın güzelliklerini karıştırmayın.

  • Reply ebolax 31.10.2015 at 10:56

    Efenim zaten benim derdim İslam’la değil ki bunu nereden çıkardınız? Ülkemizin “dünya lideri”, “büyük ülkelere kafa tutuyoruz” yalanları ile saçma salak konuları çözmeye çalışmasınadır lafım.

  • Yorum Yaz