İşletim Sistemi, Mobil

Ubuntu for Android

23.02.2012

Canonical'a bak sen ne işlerle uğraşıyormuş :)

Canonical, Ubuntu Linux işletim sistemi için yeni hedef olarakAndroid'i seçti. Geçtiğimiz günlerde Ubuntu for Android'i tanıtan Canonical, bu iş için önemli bir adımı atmış oldu.

Çok çekirdekli ceplerde Android ile yan yana çalışmak üzere tasarlanan yeni Ubuntu, cihazınızı bir klavyeye bağladığınızdaotomatik olarak devreye giriyor. Diğer zamanlarda ise cihazınız, Android olarak çalışıyor. Tüm veri ve hizmetler Android ile Ubuntu arasında paylaşılıyor, dolayısıyla kişiler, telefon, SMSgibi uygulamalara Ubuntu arayüzünden ulaşılabiliyor.

Android'de çalışan Ubuntu'nun bir uygulama olmadığına dikkat çekilirken, masaüstü uygulamalarından araçlara tam bir Ubuntu deneyimi sağlandığı bilgisini veriliyor. Canonical CEO'su Jane Silber, bu sayede bir cep telefonunda tam bir masaüstünü taşıyabileceğimizi ve yanımızda laptop taşımaya gerek kalmayacağını söylüyor.

Canonical, önümüzdeki hafta başlayacak Mobil Dünya Kongresi'nde Ubuntu 11.10 tabanlı Ubuntu for Android'i gösterecek. Ubuntu for Android, ceplerle yüklü gelecek ancak Canonical, hangi üreticilerle ortaklık kurduklarını şimdilik söylemiyor ve belirli bir tarih vermiyor.

Ben bu işe girişirim arkadaş. Her türlü Linux uygulaması falan çalışacak mı bakalım.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz