İşletim Sistemi, Mobil

Android 4.0, Galaxy S İçin Olmayacak

25.12.2011

Buyrun bakalım Samsung'un yediği haltı aktaralım :

Samsung, kendisini yükseklere çıkaran iki efsane ismi çabuk unutmuşa benziyor. Şirket hafta başında yapılan açıklamada 2012 başında Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) güncellemesi yapılacak cihazların listesini yayınladı ama Galaxy S ve ilk nesil Galaxy Tab sahiplerinin merakını gideremedi. Ama şimdi bu chazlara Android 4.0'ın gelmeyeceği resmi olarak açıklandı.

Yapılan açıklamada cihazların RAM ve ROM miktarlarının ICS ile birlikte TouchWiz ve diğer özel yazılımları karşılayamayacağı belirtildi. Hayal kırıklığına uğrayan 10 milyon Galaxy S kullanıcısının kafasını kurcalayan soru ise, işlemci ve bellek miktarı neredeyse aynı Nexus S ICS ile birlikte gelirken, Galaxy S' in bundan neden mahrum kaldığı.

Samsung bu soruyu "Galaxy S, TouchWiz, operatör servisleri, video arama yazılımı, mobil TV gibi yazılımları çalıştırmak zorunda; Nexus S ise sadece "stok" Android 4.0'ı çalıştırıyor" diyerek geçiştirse de, Nexus S' in bu konuda son derece yeterli olduğunu görüyoruz. Sadece TouchWiz'in eklenmesi ile teknik özelliklerin nasıl yetersiz kaldığı ise sizin yorumunuza kalıyor.

Samsung millet S2 alsın diye süper salak bir hamle yaptı. Daha önce buradan belirtmiştim modding için çalışan gruplar Galaxy S için Android 4.0 çıkarmışlardı ve o projeler çatır çatır çalışacak lakin Samsung'un official olarak yayınlayacağını da beklediğimi ama bu işlerin belli olmayacağını söylemiştim :) Açıkçası piyasanın böyle kullanıcılarla oyun oynayan ticari yapısından tiksiniyorum ama kapitalizm böyle birşey işte. Komik komik nedenlerle cihazın teknolojisi eskide kaldı diyorlar ve kimse de birşey diyemiyor. Baya bir kişinin küfürlerini aldın Samsung (ben dahil değilim canım ben istersem yükleyebilen tayfadanım :) bakalım bu kadar beddua ile başedebilecek misin? :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz