Tasarım, Teknoloji

Çizim Robotu mDrawBot ile Çizin Çizebildiğiniz Kadar!

27.03.2015

Kickstarter ile yola çıkan, dördü bir arada çizim robotu mDrawBot, aradığı desteği sağlamayı başardı.

Makeblock tarafından başlatılan mDrawBot, açık kaynak kodlu Arduino platformu üzerine kurulmuş modüler çizim robotlarından oluşan bir proje. mSpider, mScara, mEggBot ve mCar isimli dört farklı robota sahip sistemde; mSpider birimiyle kablolar aracılığıyla dikey yüzeylere, mScara ile yatay kağıtlar üzerine, mEggBot ile yumurta gövdesine ve son olarak mCar sürümüyle geniş yatay yüzeylerde çizimler yapmanız mümkün oluyor.

Drawing-Robot-1

mDrawBot, çizimler için standart kalemleri kullanması yanında özel lazer birimleriyle ahşap gibi yüzeylere de çizim yapabilen bir robot. Açık kaynak kodlu geliştirilen yazılımıyla svg formatında hazırlanan görselleri çizim sürecinde aktif olarak gerçeğe dönüştürebiliyor. Sınırsız bir kullanım sahasına sahip mDrawBot, 60'dan fazla parçasıyla elektronik severler için güzel bir oyuncak oluştururken, kişisel modifikasyonlara açık yapısıyla da yapabildiklerinden çok daha fazlasını ortaya koyacak bir potansiyel sunuyor.

Drawing-Robot-2

 

Kickstarter'da konan 50.000 dolarlık hedefi geçen mDrawBot, yapılacak en az 179 dolar bağış miktarıyla 2015 Mayıs ayında elde edilebiliyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz