Teknoloji, Yaşam

EYES ile Birbirine Görüntü Gönderen Arabalar (video)

07.07.2015

Hmmm hiç fena bir teknoloji değil walla. Artık başka arabaya "cam aç" diyebileceğiz :)

İspanya merkezli Valencia Polytechnic Üniversitesi, otomobiller için kamera görüntüsünü paylaşma üzerine bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

EYES adı verilen teknoloji sayesinde, ön tarafında kamera yer alan otomobiller WiFi kablosuz bağlantı teknolojisi üzerinden görüntü paylaşımı yapabiliyorlar. Önde ilerleyen otomobil, arkasına başka bir otomobilin geldiğini algılayarak onunla otomatik olarak iletişime geçiyor ve diğer araçta yer alan ekrana (akıllı telefon ya da tablet ekranı da olabilir) canlı görüntü aktarımı gerçekleştiriyor. Bu canlı akışa göre de arkada yer alan otomobil sürücüsü, güvenli bir sollama gerçekleştirebiliyor.

Uzun otomobil kuyruklarının oluştuğu durumlarda ise, konum belirleme yaparak aktarılan canlı görüntüyü en öndeki araca göre değiştirebilen EYES teknolojisi, otomobil firmaları tarafından kabul görürse çok işe yarayan bir sistem olacak gibi görünüyor.

Tabi bir de işin karanlık tarafı var. Bu teknolojiden faydalanıp olur olmaz görüntüleri kaydeden, özellikle Türkiye'de aracın ön kamerasını aracın içine alıp kendini çeken falan kişiler falan türeyecektir kesin :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz