Spor

NBA Sezonu Bu Gece Başlıyor

29.10.2014

Evet hacılar yine gelsin uykusuz geceler, yine gelsin uçan adamlar, in your face smaçlar. NBA'de 2014-2015 sezonu bu gece oynanacak 3 maç ile başlıyor.

NBA'de Ömer Aşık ile giriş yapıyoruz, bu gece oynanacak maçlar ve saatleri şöyle.

Sabaha karşı 03:00 : Orlando Magic - New Orleans Pelicans
Sabaha Karşı 03:00 : Dallas Mavericks - San Antonio Spurs
Sabaha Karşı 05:30 : Houston Rockets - Los Angeles Lakers

Tabiki gecenin maçı Rockets - Lakers maçı oluyor Kobe'nin geri dönmesinden dolayı ama Ömer Aşık nedeniyle New Orleans maçına da bakılır sabah NBA League Pass'den. Ayrıca Mavericks - Spurs maçı da (Teksas Derbisi olarak geçer) sağlam maç yani yabana atılmaması lazım. Chandler Parsons'u alan Dallas gayet güzel oynuyor hazırlık maçlarından gördüğüm kadarıyla ve Spurs'den bahsetmeye pek gerek yok malum son şampiyon.

Bu sene sakatlık problemleri olmassa son yılların en çekişmeli, şampiyonluğa oynayan takımların bol olduğu bir NBA sezonu seyredeceğiz büyük ihtimalle. Paul George ABD Milli Takımı hazırlıklarında ayak bileğini kırmasaydı daha da heyecanlı bir lig olacaktı ama şu durumda şampiyonluk adayı olan (veya maçları takip etmeye değecek de diyebiliriz) takımlara bakarsak (liste herhangi bir sıraya göre değildir) ;

Chicago Bulls

Derrick Rose'un bence gayet iyi dönmesiyle ve Pau Gasol gibi bir uzunun takıma eklenmesi ile gayet sağlam bir takım oldular. Sakatlık nedeniyle işleri ters gitme olasılığı en yüksek takım ama disiplini bırakmazlarsa her türlü şampiyonluk iddiaları var.

San Antonio Spurs

Adamlar komple takım oyunu oynuyorlar ve başka takımlarda sıradan olabilecek oyuncular takımın desteğiyle parlayabiliyor. Her zaman şampiyonluk şansları var.

Los Angeles Lakers

Kobe'nin geri dönmesiyle ve Jeremy Lin'in kadroya eklenmesi ile iddialı bir takım haline geldiler ama Gasol gibi bir kan kaybı yaşadılar. Du bakali nolcek? tadında bir sezon Lakers'ı bekliyor.

Miami Heat

Tamam LeBron'u kaybettiler ama Luol Deng ve Danny Granger gibi üst seviye 2 oyuncuyu kadroya eklediler. Hazırlık maçlarından gördüğüm kadarıyla gayet güzel de iş yapıyorlar, bu sene şampiyon olmaları sürpriz olmaz.

Cleveland Cavaliers

LeBron James öyle bir oyuncu ki hangi takıma koyarsan şampiyon adayı haline getirebilir ve bu takımda Kevin Love ile Kyrie Irving gibi 2 yıldız var. Hazırlık maçlarından gördüğüm kadarıyla takımın biraz daha zamana ihtiyacı var ama ilerleyen zamanlarda çok delicesine oynamaları büyük ihtimal.

Los Angeles Clippers

Ligin kesinlikle en iyi Point Guard'ı olan Chris Paul'e sahipler ve Blake Griffin gayet Paul'e uyabilen bir oyuncu. DeAndre Jordan ve Jamal Crawford'un da katkıları ile geçen seneki gibi iyi iş çıkarabilirler. Her şeyden önce izlemesi çok zevkli bir basketbol oynuyorlar. Ayrıca Hidayet Türkoğlu'nun katkıları ile... ulan Hidayet mi kalmış ya çöp çöööp! :)

Oklahoma City Thunder

Kevin Durant ve Russell Westbrook'un tekkesi haline gelen takım, bu oyuncuların aşırı yetenekli olması sayesinde iyi işler yapıyor ama her zaman bu iki oyuncuya çok bağlı oynadıkları için biraz takım oyunu oynayabilen takımlara karşı çok zorlanıyorlar. Kevin Durant'in sakatlığı nedeniyle ligin ilk 6 haftasını kaçıracak olması ne kadar etkiler bilemiyorum ama ilk haftalar kötü gitmesi büyük ihtimal.

Houston Rockets

Chandler Parsons'un Dallas'a gitmesiyle büyük kan kaybettiler ama James Harden ve Dwight Howard gibi coştukları zaman durdurması çok zor yıldızlara sahipler. Ayrıca Trevor Ariza gibi bir görev adamı geldiği için işler güzel gidebilir.

Golden State Warriors

Deli üçlük takımı Warriors, şutlarının girdiği her maçta feci iddialı ve özellikle Stephen Curry bir atmaya başladığı zaman durdurulamıyor sanki bilgisayar oyunuymuşcasına. 

Portland Trail Blazers

Şahsen gördüğüm en hızlı ve doğal top süren Point Guard olan Damian Lillard'a sahip olan Portland son yılların yükselen yıldızı. LaMarcus Aldridge ve Nicola Batum'un yıldız olarak destek verdiği takıma yeni gelen Chris Kaman hazırlık maçlarında gayet güzel destek verdi.

Memphis Grizzlies

Marc Gasol ve Zack Randolph uzunlarının sürüklediği takımda Mike Conley bence olduğundan daha kötü oynuyor. Conley biraz daha ağırlığını koyabilse çok deli takım olacaklar.

Washington Wizards

Paul Pierce'ın da kadroya eklenmesi ile gayet cici bir takım olan Wizards'da, John Wall süperstarının yanında Nene, Bradley Beal, Marcin Gortat gibi çok çok iyi iş çıkarabilen oyuncular var. 

Dallas Mavericks

Her sezon iddialı takımlardan biri olan Dallas'da bu sene Chandler Parsons da eklendi tam oldu. Du bakalım nolcek.

Yani işte hacı bu kadar izlemesi zevkli ve şampiyon olsa şaşırmayacağım takım var bu sene NBA'de. Başta dediğim gibi Paul George sezonu kapatmış olmasaydı Indiana Pacers da bu takımların arasında olacaktı. Bunlar dışında Minnesota, New York, Phoenix ve Brooklyn de sürpriz yapabilecek takımlar. 

Heyecanla bekliik gari :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz