Oyun

NBA 2K15 ve NBA Live 15 Karşılaştırması

29.10.2014

Basketbol oyunu denince akla gelen ilk isim olan NBA 2K serisinin son oyunu olan NBA 2K15 ile, son yıllarda boşa çabalar gibi görünen ve 2 sene önceki versiyonu iptal edilen, geçen sene yeni nesil konsolların çıkışıyla "piyasada nasılsa az oyun var biz de NBA oyunu yapalım nasılsa satar" diye çıkan ama kesinlikle b.k gibi bir oyun olan NBA Live 14'ün bu seneki versiyonu NBA Live 15'i grafik açısından kıyaslamışlar.

Şimdi doğruya doğru, NBA Live 15'de grafik olarak gayet başarılı bir ilerleme olmuş, oyun gerçekten çok güzel görünüyor ama işte oyun dediğimiz zaman herşey grafikle bitmiyor, hatta grafik kadar oynanabilirlik olması artık kesinlikle olması gereken bir durum oyunlar için.

NBA 2K15'de çok iyi bir şey yaptılar ve NBA 2K14'ün oynanışını bozmadan biraz daha geliştirerek ve hatalarından arındırarak NBA 2K15'i çıkardılar. Ben şahsen NBA 2K14'ü tüm zamanların en iyi NBA 2K oynanışına sahip oyun olarak görüyorum. Önceki oyunlarda olduğu gibi al LeBron James'i dal içeriye ya smaç yaparsın ya da faul alırsın mantığı yok artık oyunda, zorluk derecesi Hall of Fame iken düzgün hücum etmessen makine eline veriyor topu gönderiyor evine.

NBA Live 15'in izlediğim az sayıda videosundan edindiğim izlenime göre oyuncuların animasyonlarında hala Örümcek Adam hissi devam ediyor. Bazı animasyonları çok hızlı bazılarını normal hızda yapıyorlar bi acaip görünüyor. Bu sene biraz daha gelişmiş bir NBA Live oynanışı bekleyebiliriz ama NBA 2K15 ile oynanış olarak baş edebilecek bir NBA Live 15 çıkacağını hiç zannetmiyorum. NBA 2K serisinde bunca senedir azar azar gelişen bir oynanış var o yüzden NBA 2K için oynanış konusunda en üst seviyeye çok yakın diyebiliriz ama NBA Live tarafına baktığımızda son olarak çok kötü bir oynanışa sahip NBA Live 14 var ki bunun üzerine ne kadar şey daha katacaksın ki NBA 2K15 ile başedebilecek bir oyun olacak? Ayrıca bu kadar gelişme demek bir o kadar hata demektir ki bütün bu hatalarla başetmek imkansıza yakın diyebilirim.

Edit : Nba Live 15 için ilk inceleme puanları geldi ve sonuç yerlerde. Bunu açıklayalım da gidip oyuna o kadar para vermek gafletinde bulunmayın :) 10 üzerinden 63 ortalama tutturabildi ki bir tane site 10 üzerinden 8 vererek nasıl satın alınabileceğini kanıtladı :)

Buyrun bakalım grafikler ne alemde olacakmış :

Şuradan da oyun içi görüntüleri karşılaştıralım :

Biraz daha oynanış karşılaştırması :

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz