Donanım, Oyun

Playstation 4 Hacklendi

26.10.2014

Hoow sakin ol adamım öyle internetten indirdiğin oyunları çalıştıracak bir hack değil bu :)

Hackerlar konsolun 1.76 firmware versiyonundaki webkit açığı (yani browser'da olay) sayesinde konsolu hacklemeyi başardı. Bu açığın PS Vita'daki webkit açığı ile aynı olduğu belirtilmiş ve ağzının suyu akanlara belirteyim 2.0 firmware'i ile bu webkit açığı kapatılacak.

Günümüzde oyunlara baktığımızda çoğu oyunu oyun yapan özelliklerin online olduğunu ve korsan oynayarak online oynanamadığını göz önünde bulundurursak PS4'ün hacklenmesi gibi bir durum ileride de pek olmayacak bir şey. Ha tabi ki single player modları ile tatmin olan insanlar da var lakin asıl oyunu uzun soluklu yapan şey online olması artık. Bence ilerleyen dönemde oyunların single player modları iyiden iyiye yokolacak veya pek üzerinde uğraşılmayacak. Single player kısımlarının bedava verilmesi bile olabilir yani.

Yalnız bu hacklenme konusunda yapılan yorumları falan okuyorum da hakkaten acınacak halde bir ülkeyiz. Hırsızlığın (evet korsan oyun oynamak hırsızlıktır) bu kadar el üstünde tutulduğu bir ülke daha yoktur sanırım. Orjinal oyun alanla dalga geçen insan bile var yani düşün ülkenin durumunu. Bunun yanında oyunların orjinalinin korsana göre daha fazla seçenek sunması gerektiğini falan savunan andavallar da var. Ulan olm oyunu üreten firma oyunu istediği gibi çıkarır ve istediği fiyata satar. Sen oyunu beğenmessen bu senin korsan kullanabileceğin anlamına gelmez, bu senin oyunu almayabileceğin anlamına gelir.

Düşünme yetisi olmayan insanımsılar, oyunlar ve yazılımlar elle tutulur şeyler olmadıkları için bedava kullanmanın meşru olduğu gibi bir düşünceye inanıyorlar. Şu anda oyun sektörü, sinema sektörünü bile geride bırakmış durumda ve oyun geliştirme konusunda AAA kalitesindeki oyunlar için milyon dolarlar harcanıyor ve insanlar deli gibi çalışıyor bu işte. Sen gidip o insanın o kadar emekle yaptığı ürünü bedava kullanıyorsan bir gün senin emek vererek aldığın bir ürün çalınırsa laf etmeyeceksin o zaman.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz