İşletim Sistemi, Yazılım

Windows XP’e Dışarıdan Service Pack 4

30.08.2014

Bildiğiniz üzere Windows XP'nin Microsoft tarafından sağlanan destek süresi tamamlandı ve artık resmi olarak güncellenmiyor ancak bu Microsoft dışındaki kaynakların bir şeyler yapmasına engel değil.

Windows XP için son servis paketi olan Service Pack 3, 2008 yılında çıkmıştı ve bu tarihten itibaren yayınlanmış güncellemeleri içeren bir paket yoktu. İşte dışarıdan bir geliştirici tarafından oluşturulmuş ve şu anda 3. beta aşamasında bulunan Windows XP "SP4", SP3'den sonrakiler de dahil şimdiye kadarki tüm Windows XP güncellemelerini içeriyor.

Service Pack 4'ün yaptıkları bu kadar da değil, Windows XP'nin bir parçası olmayan güvenlik yamalarını da içeriyor. Mayıs ayında bir registry numarasıyla Windows XP'nin güncellenmeye devam edebildiği keşfedilmişti fakat Microsoft, bu yamaların bankaların para çekme makinelerinde kullanılan Windows Embedded için olduğunu ve tam koruma sunmayabileceğini o yüzden yüklenmesini tavsiye etmediğini açıklamıştı. Service Pack 4 bu işlemi varsayılan olarak açıyor ve bugüne kadarki tüm güncellemeleri de yapıyor.

Service Pack 4, tek bir geliştirici tarafından geliştirildiği için çok fazla test edilmesi mümkün değil haliyle ama bir sıfırdan iyidir deyip halen XP kullanıyorsanız bu yamayı çekip kurabilirsiniz. Resmi olmayan SP4 paketini Google Drive'dan veya Softpedia'dan indirebiliyorsunuz.

Ben şahsen seviyorum işletim sistemlerinin dışarıdan insanlar tarafından coşturulmuş hallerini. Özellikle Windows XP artık her yönüyle bilinen bir işletim sistemi olduğu için ne versiyonları dolanıyor internette aklın durur. Windows 7 her türlü işimi gördüğü için (aslında Windows XP de görüyordu ama Windows 7 daha kararlı ve bazı açılardan zorunlu kullanıyorum) Windows 8 falan gözümde değil hiç ve daha uzun süre yeni işletim sistemine geçmem gibi görünüyor.

Ayrıca detaylar için şu forumdan da faydalanabilenzi :

http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=10321&postdays=0&postorder=asc&start=0

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz