İşletim Sistemi, Kişisel

Bobo Desktop’ta Linux Mint’e Geçiş…

29.08.2019

Way arkadaş! Bunca zamandır "klas görünüyor" diye Elementary OS ile boşuna uğraşmışım ben yaw!

Desktop bilgisayarım olan BOBO Desktop'a Linux Mint yüklemem ile başlayan süreç, laptop'uma da Linux Mint yüklemem ile devam etti.

Elementary OS'te bir şeyler geliştirmeye çalışmam ve sonucunda "öeeeeh lan pratik değil bunda hiçbir şey!" şeklinde farklı bir Linux distro'su arayışına girişmem ile başladı her şey. "Ben buna Ubuntu kurayım en iyisi" dedim ve gittim Ubuntu'nun son versiyonu 19.04'ü çektim (ooo Ubuntu 19 çıkmış diye heyecan da yaptım ucundan). Lakin Ubuntu boot konusunda EFI falan hataları verdi, bir de üstüne makinenin boot'unu s.kti attı bıraktı. Ubuntu 18.04 denedim o da saçmaladı ve "dur bakalım en iyi linux listeleri ne alemde?" diye araştırdım. "En iyisi Elementary  diyordu" bir listede, ona "s.ktir lan oradan!" diye tepki gösterdim ve ikinci sırada yer alan Linux Mint'i denemeye karar verdim. Bu arada Elementary için "daha iyi gözüken yok" diyordu ve Linux Mint için "güç ve kolaylığın birleşimi" gibilerinden bir şey yazıyordu. Benim için artık işlevsellik ön planda olduğu için "hah budur!" dedim ve bilgisayara yükledim.

Linux Mint, bilgisayara hiçbir sorun çıkarmadan yüklendi ve boot kısmını da düzeltti (grub normale döndü). Sonra açıldı efenim şık bir şekilde Linux'umuz. Ben hemen dark (karanlık) temalara baktım ve Mint-Y-Dark temasını beğenip onu seçtim (şu anda Mint-Y-Dark-Sand teması yüklü). Her Linux sisteminde yaptığım gibi, sıradan ayarlara ve özelleştirme seçeneklerine dalarak her yeri kendime göre ayarlamaya başladım ve Linux Mint'in hemen her konuda bana istediğim gibi ayar değiştirme sunduğunu görünce keyfim tam olarak yerine geldi (Elementary'de bunun yarısı kadar bile seçenek yok özelleştirme konusunda).

Kendimce Google Keep tarafında tuttuğum dökümandan faydalanarak kullandığım programları yükledim ve benim için önemli programların (Double Commander, Visual Studio Code gibi) ayarlarını, sakladığım dosyalardan geri yüklemek suretiyle yaptım. Programlar da hallolduktan sonra önümde Windows ortamına oldukça benzeyen ama çok daha fazla özelleştirilebilir bir işletim sistemim vardı.

Buradan Linux Mint geliştiricilerine teşekkür ediyorum :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz