Genel, Kişisel

31 Mayıs, 1-2-3… Haziran

03.06.2013

Bütün bu direniş hareketi tarihe geçecek belli ama hangi tarih olarak anılacak o kısmı halen belli değil.

31 Mayıs 2013 Cuma günü millet yavaş yavaş toplanmaya başladığında olayların bu kadar büyüyeceği kimsenin aklına gelmemişti ama futbol takım taraftarlarının dahil olacağını öğrendiğim zaman Taksim baya bir olaylı olacak diye tahmin etmiştim yalnız olayların bu şekilde tüm şehirlerde olması gerçekten inanılmaz bir olay.

Burada şunlar oldu bunlar oldu şu sonuçları doğurdu gibisinden bir şeyler yazmayacağım çünkü yazısı benden çok daha iyi olan kişiler zaten yazdı yazacaklarını :) Ben yalnızca bu direnişin bir parçası olduğumu belirtmek isterim ve buna karşı olan da okumasın lan blog'u! :)

Olayların teknolojik boyutu da sosyal medyanın kullanılışı oldu ki önde gelen televizyon kanalları yayın yapmazken (Halk TV ve Ulusal Kanal'a cesur yayınları için teşekkürler)  sosyal medya çatır çatır bilgi paylaştı herşeyden haberimiz olmasını sağladı fakat bence yazılım konusunda büyük bir güç gösterisi oldu dün akşam, Anonymous grubu direnişe katıldı.. Abi adamlar 1 - 2 saat gibi bir sürede en az 10 tane siteyi indirdi ve hack işlemini çocuk oyuncağıymış gibi gösterdiler. Hack'ledikleri sitelerin arasında ntvmsnbc.com falan da var ki bu sitelerin güvenlikleri için gayet güzel paralar harcanıyor.

Sonuç olarak Direniş 1 ağaçtan başladı tüm ülkenin meselesi haline geldi. Susmak yok bundan sonra çünkü bundan sonra susarsan bir daha konuşamassın.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz