Donanım, İnternet, İşletim Sistemi, Resim

Google Chromebox ve Chrome OS

30.05.2012

Uuuu bebeğim güzelmiş bu :

Google'ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı Chrome OS, yenilenmiş haliyle ve donanımıyla tanıtıldı. Yenilenen işletim sistemi, Samsung tarafından üreteilen Chromebox isimli cihazlarda kullanılmaya başlanacak. Yine Samsung tarafından üretilen Chromebook modeli notebooklarda da kullanılmaya devam edilecek.

Yeni tanıtılan Chromebox, Chrome OS'un masaüstü bilgisayar sistemi diyebiliriz. Apple Mini gibi bir tasarıma sahip olan Chromebox, minik bir kasadan oluşuyor. Samsung tarafından üretilen cihazın Intel Core işlemci kullandığını ve 4 GB Ram'e sahip olduğunu belirtelim.

Ayrıca üzerinde dahili WiFi özelliği, ethernet girişi, 6 adet USB 2.0 portu, 2 görüntü çıkışı ve Bluetooth 3.0 desteği bulunuyor. Google'ın aktardığı bilgilere göre iki adet 30 inçlik monitöre bağlanma özelliğine sahip. Fiyatı da 329 dolardan başlıyor.

Samsung ayrıca Samsung Series 5 550 modeli Chromebook'u da tanıttı.12.1 inç ekrana sahip olan bu model de Intel Core işlemci kullanıyor ve 4 GB Ram'e sahip. Bağlantı birimleri ise Chromebox'a göre daha az. 2 USB2.0 portu, bir görüntü çıkışı ve dahili kamera bulunuyor.

İşletim sisteminde yenilikler

Yenilenen Chrome OS ise daha fazla bir işletim sistemine benzemeyebaşlamış. Tasarımı değiştirilen işletim sistemi, Google Play'e kolaybağlantı tuşlarıyla birlikte geliyor. Ayrıca dahili bir fotoğraf editleme uygulaması bulunuyor. Google, işletim sistemini offline olarak dakullanılması üzerine çalışıyor. Chrome OS şimdilik bütün işlemleriniChrome üzerinden, dolayısıyla da online olarak yapsa da Google offline uygulamaları çoğaltmaya çalışıyor.

İlerleyen haftalarda hizmete açacağı offline Google Docs hizmeti ile internete bağlı olunmayan zamanlarda bile döküman hazırlanmanın mümkün olacağı belirtiliyor. Bu arada Google Drive hizmeti de Chrome OS ile birlikte bütünleşik geliyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz