İşletim Sistemi

Ubuntu 10.04 LTS Çıktı ve Yerini Aldı

02.05.2010

Eveet sonunda beklenen işletim sistemi Ubuntu 10.04 LTS çıktı ve hemen çekilip hem desktop'a hem de netbook'a kuruldu acilinden :)

Öncelikle çekebileceğiniz adresi verelim : http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Bu versiyonda da Desktop için grafik kartında, Netbook için wireless kartında sorun yaşadım ve daha önce anlattığım şekilde sorunları giderdim. Grafik kartıyla ilgili sorunun çözümünü anlatmamıştım ama o iş kolay. Ubuntu size grafik kartında sorun var nvidia'nın şu sürümünü yükleyin diyor siz de okey diyorsunuz ve herşeyi kendi hallediyor. Sonra bir restart ve durum çözülmüş ;)

Ben kurulumu usb stick yardımıyla yapıyorum. Çektiğiniz ISO dosyasını usb stick'e bootable olarak yazmak için http://unetbootin.sourceforge.net/ programını kullanabilirsiniz.

Gelelim Ubuntu'ya... Arabirim oldukça şık olmuş adamların daha önce bahsettiklerinin kanıtı olaraktan :) Pencerelerdeki kapat, küçült button'ları pencerenin üst sol kısmında durduğu için (mac style) biraz garipsedim ama biraz uğraşarak aynı pencere stiliyle kapat buttonlarını sağ tarafa alabiliyorsunuz ;) Bunun için başka bir window mode seçip (sağda olan) daha sonra customize'dan diğer pencere tipine almalısınız falan filan uğraşın biraz :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz