Donanım, Eskiler, Kişisel

Nedir Benim Bu Tarihim – 1

03.03.2008

Hacı şimdi şu bahsettiğim Grafik müzik olaylarına deyinelim. Herkesin olduğu gibi bizim de bir geçmişimiz var ve bence bilgisayar aleminin en güzel zamanına tanıklık ettim. Neden en güzel zamanlar? Çünkü elimden Commodore 64, Amiga ve PC geçti. Amstrad, Atari gibi makineleri de ucundan kıyısından gördüm ve bu dediğim makineleri en yoğun oldukları zamanlarda kullandım.

Aslında ilkokul çağındayken bir Commodore 64 alma olayına girmişti babam. Teyzemin kocası yani eniştem'in kardeşi satmayı düşünüyordu. Alalım bir deniyelim bakalım dedi babam kurduk eve. C64'ün bizde kaldığı 1 hafta boyunca gün 24 saat ben 10 saat C64'ün başında kalınca haliyle almaktan vazgeçtiler. Bir zaman sonra böyle üzerinde 4 tane ufak kolu olan bir makine aldık. Tamamen oyun makinesiydi ve o 4 kolu beyle aşağıya çektinmi oyun değiştiriodu özelliklerine giriodu falan filan. Kısa sayılabilecek bir süre sonunda haşin oyun oynama kabiliyetim sayesinde makinenin yanında verilen iki joystick'i de kırdım ve yeni bir bekleyiş içerisine girdim. Şu Commodore 64 alınmalıydı artık :)

Yalnız bumakinede bir Spider Man oyunu vardı ki ben hastasıydım o oyunun. Beyle ağ atarakten binaların en tepesine ulaşmaya çalışıodun ki ben zamanında Örümcek Adam çizgi romanlarının hemen hepsini okumuş olmama rağmen bu oyundaki karakterin örümcek adam olduğunu 1 ay kadar bir sürede anlamıştım (anlayın işte görüntü kalitesini). Bu arada babam da bu makinedeki buz hokeyi oyununun hastasıydı. 3'e 3 olan bu buz hokeyini oynarken joystick'in aşınmasına bir nebze de olsa yardım ettiği kanısındayım.

"Oyun falan nereye kadar kardeşim!" yakarışları içerisinde ancak Ortaokul 2. sınıfta bir Commodore 64 alma şansım oldu ki Krokiller'i da orta 2. sınıfta ilk defa tanıdığımı da belirtmem lazım ;) Yani ortama makine ile beraber daldık ama bu bir sonraki yazı dizisinde değineceğimiz bir olay. Bütün her şeyi açıklıyacam buradan aha yazıyorum şuraya. Nereye yazıyorum? buraya yazıyorum!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz