Donanım, Eskiler, Kişisel, Oyun, Yazılım

Nedir Benim Bu Tarihim – 2 (C64)

04.03.2008

Evet efendim yeni bir hafta başı yeni bir yazı ;) Şimdi geldiik tee ortaokul 2. sınıfa ancak bir Commodore 64'e sahip olabildik ama olduk ya buna da şükür :)

Benim C64 son dönem 64'lerdendi ve "Commodore 64 Personal Computer" olarak geçiyordu. Çaktırmadan bir PC almıştık yani :) Amiga ile beraber elime geçen en iyi makinedir walla C64. Ondan aldığım zevki PC'de şimdiye kadar alamadım ve bundan sonra da alabileceğimi zannetmiyorum. Bence işin en güzel tarafı stabil bir sistemin olması idi. Öyle kiminde 128 mbyte Ram varmış kiminde 80 Gbyte HDD varmış yoktu öyle şeyler. En fazla 72 ekran bi televizyonda oynardın oyunları o kadar :)

Tabii C64 sahibi kesimin büyük bir kesimi gibi ben de oyun ağırlıklı kullandım cihazı. Hatta oyunları daha coşkun bir şekilde oynamak için "Multi Ice 3" kartuş aldım ki şimdi yok öyle kartuş falan uğraşamıyoruz oyunlarla :)

Bu arada ben ortaokul 1. sınıfı ayrı 2. ve 3. sınıfı ayrı okullarda okudum ve 2. sınıfta gittiğim okulda Krokiller isimli biri daha okuyordu. O alt devreydi ve okulda tertipçilik vardı. "Benimle beraber mi geldin lan askere" şeklinde çok üstüne gitmişimdir çocuun :) Aslına bakarsanız Kroki o zamanlar karateye gittiği için benim o zaman için 1.75 olan boyuma (şu an 1.90) döner uçar tekme atabiliodu o yüzden bulaşmıyordum pek :) Neyse efendim Krokiller asıl olarak benim sınıfımdaki Oğuz isimli arkadaşımın (halen görüşürüz) arkadaşıydı ve vesileyle biz de tanıştık. Herkesin ortak noktası olan Commodore 64 bizi birleştirmişti. Krokiller daha sonra Atari Salonunda (Benim Abobo harikasını yarattığım) Atılım'ı buldu onu da kattık olaya (Ulan bu iyice "Güç Yüzüklerine Dair" isimli kitaba benzedi :)

Neyse konu dağılmasın.  Commodore için dergiler mi alırsın, ajanda mı tutarsın her türlü ilgiyi gösterdim cihaza. O dönemler 2 kat üstümüzde kalan kuzenim Deniz ile Emlyn Hughes International Soccer'da harikalar yarattık. Yalnız ikimizin de yenilgiye tahammülü olmadığı için yenildiğimiz her maç sonunda birbirimize bok atmak suretiyle kavgalar etmişizdir :) Oyun hastası olduğumuz için "Street Fighter 2" commodore 64 versiona Antalya'ya ilk geldiği gün mezuniyet törenini erken terk etmek zorunda kaldık :) Ne diyim zevkli zamanlardı. Oğuz'un abisinden de kalma iyi bir oyun arşivi olduğu için sık sık değiş tokuş olaylarına girerdik lakin Oğuz sıkı bir kapitalist'di ve verdiği oyun kaç disketse o kadar disket oyun isterdi :) Hatta bir keresinde değiş tokuş muhabbetinden sonra beni arayıp "Abi sana fazla oyun çekmişiz birini siler misin?" demişti ciddi ciddi :) "Tamam abi silerim" diyip silmedim haliyle :) Goblins Olarak pek bi dolandırıcıydık vesselam. Ati de Oğuz'un Joystick'ini yemişti :)

Şimdi ben bu C64'ü aldım lakin öyle makineyi boş bırakmadım. Multi ICE 3'den sonra 5.25 disket sürücü ve Taş gibi Python Joystick almıştım ki bu Python'u Amiga da dahi kullandım yıllarca banamısın demedi. Aldığım en kaliteli maldı kesinlikle.

Ben bu cihazlarla oyuna oyun demezken karanlık yükseliyor ve bir yandan da programlama konusunda çılgın gelişmeler oluyordu ama bu bir sonraki tarihçede :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz