Spor

Futbol Transfer Pazarı, Bu Transfer Döneminde 1.1 Milyar Euro’ya Ulaştı!

31.07.2016

Way babam Avrupa ülkeleri kriz var falan diye gelmesin bundan sonra bana :)

Avrupa futbol liglerinde, geçtiğimiz sezonlara göre transfer edilen oyuncu adedinde ciddi bir düşüş yaşanıyor ama oyuncuların bonservis bedelleri yüzünden, transfer döneminin açıldığı Haziran ayından bugüne kadar geçen süreçte Avrupa'da harcanan paralar akıllara zarar boyutlara ulaştı ve 5 büyük ligde yaklaşık 1.1 milyar Euro (3 milyar 332 milyon Lira) bonservis bedeli ödendi!

Premier Lig (İngiltere), Bundesliga (Almanya), La Liga (İspanya), Serie A (İtalya) ve Ligue 1 (Fransa) takımlarının gerçekleştirdiği transferler sonrasında, özellikle son olarak Napoli'nin Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain’in Juventus’a 90 milyon Euro'ya transfer olması ile birlikte 1.1 milyar euroyu gördük.

Manchester United'ın yakın bir zaman sonra açıklaması beklenen 120 milyon euroluk Paul Pogba transferi de gerçekleşirse, çarşı hepten karışacak ve toplam transfer piyasası 1.2 milyar euroya ulaşacak.

Transfer döneminde Juventus, Higuain, Marko Pjaca, Pjanic ve Lemina için harcadığı toplam 157 milyon euro ile başı çekiyor. Torino ekibini Schürrle, Götze, Emre Mor, Guerreiro, Rode, Bartra ve Dembele için 113 milyon euro harcayan Borussia Dortmund takip ediyor ve üçüncü sırada da Andre Gomes, Umtiti, Digne Denis Sueres gibi genç isimlere 80 milyon euro harcamış olan Barcelona yer alıyor. Hummels ve Renato Sanches transferlerine toplam 73 milyon euro harcamış olan Alman devi Bayern Münih de 4. sırada.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz