Donanım, Oyun

Steam’deki Bütün Oyunlar Sanal Gerçeklik Başlığıyla Oynanabilecek

14.03.2016

Özellikle fiyatları biraz daha alınabilir bir seviyeye geldiği zaman oyun sektörünün vazgeçilmez öğelerinden biri haline geleceğine inandığım Sanal Gerçeklik (Virtual Reality) konusunda Valve'ın dijital oyun platformu Steam tarafından güzel bir haber geldi.

Valve tarafından geliştirilen SteamVR isimli sanal gerçeklik başlığı ile bu başlığa destek veren oyunları oynayabiliyoruz haliyle ama destek veren oyun sayısı oldukça az olduğu için şimdilik oyun sektörü için çok kullanışlı bir teknoloji sayılamıyor VR teknolojisi. İşte bu sıkıntıyı gören Valve geliştiricileri, bu duruma çözüm niteliğinde olan SteamVR Masaüstü Tiyatro Modu'nu duyurdu.

SteamVR Masaüstü Tiyatro Modu sayesinde Steam kütüphanenizdeki oyunları, SteamVR sanal gerçeklik başlığınızı takarak, sanki devasa bir ekranda oynuyormuş gibi oynayabileceksiniz. Özellikle bazı oyuncuların hayali olan sinema salonunda oyun oynama tadını artık yakalabilmek mümkün olacak.

Bu arada aslında bu çözümü sunan çeşitli programlar da mevcut durumda. Yani "ben FIFA 16'yı da bu şekilde oynamak istiyorum" diyenlere veya SteamVR dışında bir sanal gerçeklik başlığı bulunanlara da çözüm zaten var.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz