Teknoloji

MIT Laboratuvarları, İnsan Reflekslerine Sahip Robot Üretti

07.08.2015

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla MIT tarafından geliştirilen yeni bir robot modeli, teknik altyapısı ve çalışma mantığıyla, insan hareketlerine çok yakın bir hızda hareket edebiliyor.

MIT araştırmacıları tarafından geliştirilen robot, üzerinde farklı kontrol birimleri taşıyan bir kişi tarafından kontrol ediliyor. Kişinin verdiği bütün komutları çok az bir gecikme süresi ile gerçeğe en yakın şekilde yerine getirebilen robot, "kukla" benzeri çalışma gösteriyor ve kafasında taşıdığı kamera birimi sayesinde kontrolü elinde bulunduran kişiye anlık görüntü aktarımı sağlayabiliyor.

Özellikle insanların girmesinin oldukça tehlikeli olduğu nükleer yıkım ya da doğal afet alanlarında kullanım için inanılmaz faydalı bir seçenek oluşturan robot, yapay zekaya da ihtiyaç duymadığı için "acaba şimdi ne yapacak?" gibi sorular olmaksızın işine odaklı çalışabiliyor.

Robotun belirli objeleri ezip kırabilecek kadar gücü de bulunuyor. İlerleyen dönemde bu gücün artması planlanırken, böylece yangın enkazı gibi sıkışık ortamlar için kullanışlılık artıyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz