İnternet, Teknoloji

Facebook, İnsansız Hava Araçlarından İlkini Tamamladı

03.08.2015

İnsansız hava araçlarından (UAV) oluşan bir ağ kurarak, dünyanın her köşesine internet ulaştırmayı amaçlayan sosyal medya devi Facebook, bu araçlardan ilkinin yapımının tamamlandığını duyurdu.

Aquila adını taşıyan bu insansız hava aracını, Facebook Connectivity Labs tarafından geliştiriliyor ve güneş enerjisiyle çalışıyor. Güneş enerjisinden faydalanarak üç ay boyunca havada kalabilen araç, kanat genişliği olarak Boeing 737'yle eşit olduğu halde bir arabadan bile daha hafif ve yaklaşık 27 kilometre yüksekten bile internet bağlantısı sağlayabilecek.

facebook-uav-Aquila

Konuyla ilgili yayınladığı açıklamada Facebook, internet sağlayıcısı haline gelmek gibi bir niyetlerinin olmadığını, bunun yerine internet teknolojilerini hızla geliştirerek internet sağlayıcıları ve diğer ortaklarına gerekli çözümleri sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Facebook Connectivity Labs, insansız hava araçlarından oluşacak ağdaki araçların birbirlerine ve alıcıya sinyal yollaması konusunda da önemli aşama kaydetti. Araçların birbirlerine ve alıcıya 16 kilometre uzaklıktan bile sinyal yollamalarını sağlayacak yeni bir lazer iletim sistemi geliştirdiklerini açıklayan Facebook ekibi, bu sistem sayesinde saniyede 10 GB verinin iletilebileceğini açıkladı.

Yıl oldu 2015, halen heryerde bedava internet ulaşımı yok arkadaş. İnternete bu kadar para veriyor olmak koyuyor artık insana.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz