Genel, İnternet

Şirketlere İnternet Sitesi Zorunluluğu

05.01.2011

Yahoyt'dan aynen alalım ve yorumlayalım :

1 Ocak 1957 tarihinden beri yürürlükte olan 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu değişiyor. Bugünün şartlarına göre hazırlanan tasarı ile bir çok yenilik getiriliyor.

Gelecek hafta TBMM'de görüşülecek 2184 maddelik iki yasa tasarısı yürürlüğe girdiğinde, kiracıdan ev sahibine, faizlerden vergi düzenlemesine, sevgililerden, cüzdanı çalınan yolcuya kadar geniş yelpazede değişim yapılacak. Bu yeniliklerin en önemlisi ise şirketlerin elektronik ortama taşınması olarak dikkat çekiyor.

İnternet sitesi zorunluluğu

Tasarıya göre, her şirket, internet sitesi kurmak zorunda olacak. Her sermaye şirketinin, bir internet sitesi olacak. Bu sitede, şirket ilanları, pay sahipleri ve ortakları açısından önem taşıyan açıklamalar, finansal tablolar, raporlar, yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarına ilişkin bilgiler yayınlanacak. İnternet sitesini konulmasına gereken bir içerik konulmamışsa, hukuka aykırılığın ve yönetim kurulunun görevini yerine getirmemesinin bütün sonuçları doğacak. İçerik, en az 6 ay süreyle şirketin internet sitesinde yer alacak, yoksa konulmamış sayılacak.

Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde internet sitesini oluşturmayan veya bilgi toplumu hizmetlerine uygun hale getirmeyen şirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Küçük ölçekli işletmelere ise internet sitesi kurmaları için 1 yıl süre verilecek.

Walla bu iş en çok ucuza web sitesi yapan kişileri sevindirecek gibi görünüyor. Uzun zamandır olan bir hikaye bu "şirketlere web sitesi zorunluluğu" lakin bu sefer gerçekten gelecek gibi görünüyor. Web sitelerinin belli standardın üstünde bir altyapıya sahip olma zorunluluğu durumu biraz daha işi bilen insanların lehine kaydıracak gibi ;)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz