Donanım, Teknoloji

Yeni Google Glass’a, Intel Atom Güç Verecek

11.07.2015

İlk lanse edildiği zaman son yılların en büyük teknoloji ürünü olarak algıladığımız ama sonradan feci derecede balon olan Google Glass, buna rağmen geliştirilmeye devam ediyor. İlk etapta "Explorer" sürümüyle sadece geliştiricilere dağıtılan, sonrasında sınırlı olarak satışı yapılan Google Glass bir türlü yaygın satışa sunulamadı ve bence bunun en büyük nedeni fiyatının oldukça pahalı olmasıydı. Yani son kullanıcıların geneli böylesine yeni bir teknolojiye o kadar fazla para basmak istemediler.

Gelen bilgilere göre; Enterprise Edition adını alacak yeni Google Glass modelinde, Intel Atom yongaseti kullanılacak. Bu yongaseti Snapdragon 400 yongasetinden biraz daha iyi durumda.

Ayrıca yeni modelde yansımanın yapıldığı şeffaf prizma önceki modeldeki prizmadan biraz daha büyük durumda. ve bunun, göz yorgunluğunun önüne geçmek için yapıldığı ifade ediliyor.

Google Glass EE sürümü, adından da anlaşılacağı üzere daha çok kurumsal alanı hedefliyor. Bu bakımdan 5. nesil WiFi yongası ile kurumsal kullanım amaçlı uygulama indirme veya video akışlarının daha hızlı bir şekilde yapılması öngörülüyor ve yeni sürümde bataryanın da biraz daha güçlendiği ifade ediliyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz