Teknoloji

Drones for Good Yarışmasını GimBall Kazandı!

10.02.2015

Birleşik Arap Emirlikleri'nin düzenlediği Drones for Good ( İyilik İçin Drone) yarışmasının kazananı Flyability ekibi oldu.

Flyability'nin geliştirdiği GimBall isimli drone'u diğer drone'lardan ayıran özelliği, dış katmanını saran küre şeklindeki tampon bölge barındırıyor olması. Bu tampon bölge, öcelikle drone'un çarptığı yerlerden hasar almasını engel olurken, robotun bir canlıya ya da hassas bir nesneye çarpması durumunda zarar vermesinin de önüne geçiyor. Ayrıca olası çarpışma durumlarında uçmaya devam edebilen drone'un, herhangi bir yüzeye indirildiğinde sıkışma ihtimali oldukça az. Tasarımı sayesinde yere temas etmediği ve kanatların çalışması için gereken boşluğun her zaman sağlanması drone'u çok avantajlı hale getiriyor.

Asıl amaç olarak, kimyasal sızıntı ve ya benzeri gibi insanların müdahale etmesinin zor olduğu durumlarda kullanılması planlanan drone'un gönderildiği bölgede rahatça hareket edebilmesi ve olası zarar alma-verme durumlarını azaltması ödülü kazanmasına yardımcı oldu. 1 Milyon dolarlık ödülü kazanan Flyability ekibi bu parayı GimBall'a karanlık ve dumanlı ortamlarda daha iyi iç lokalizasyon sağlayabilmesi için kızılötesi görüntüleme koyma amacıyla harcayacaklarını belirtti.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz