Teknoloji

Japonlar, İttirebilen Robot Yaptılar! (video)

02.06.2015

Hacı, adamlar harıl harıl çalışıyor walla bu robot işlerine. Birkaç yıl sonra "insanların yerine robotlar çalışacak" klişesi gerçek olacak gibi görünüyor.

Hızla gelişen teknoloji ile beraber son zamanlarda atağa geçen robot teknolojisi, özellikle oluşan durumlara göre karar verebilen robotların ortaya çıkmasıyla hayret verici bir hale geldi. Şimdi de Tokyo Üniversitesi tarafından geliştirişilen HRP-2 isimli robot, ağır objeleri vücudunu kullanarak itebilmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Tokyo Üniversitesi'nden Masaki Murooka, Shunichi Nozawa, Yohei Kakiuchi, Kei Okada ve Masayuki Inaba'nın ortak eseri olan HRP-2, ortamda bulunan objeleri algılayarak itiş tarzı için ön inceleme yapıyor ve buna göre nasıl iteceğine karar veriyor. Objenin ağırlığına göre kollarını kullanan robot, obje ağır ise, objeye sırtını dayayarak bütün ağırlığını vererek itme işlemini gerçekleştiriyor. Bütün bu işlemleri otonom olarak yapıyor ve her soruna özel bir çözüm üretebiliyor. Objenin ağırlığına bağlı olarak atması gereken adımın büyüklüğünü de ayarlayabilen HRP-2, bu gidişte bir çok kişinin işini elinden alabilir.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz