Oyun

Killer Instinct’te Yapay Zeka Teabagging Yapıyor!

30.05.2015

Oha oha oha! Adamlar çok iyi sistem yazmış olm.

Öncelikle "teabagging" nedir onu bi açıklayalım bilmeyenler için. Dövüş oyunlarında olduğu kadar FPS oyunlarında da yapabileceğiniz bir hareket olan "teabagging", karşınızdaki oyuncu yere düştüğü zaman veya öldüğü zaman (bu FPS oyunlarındaki versiyonu), rakibinizin vücudunun üzerinde seri bir şekilde eğilip kalkarsanız "teabagging" yapmış oluyorsunuz. "taşak geçme" olarak sert bir şekilde özetleyebileceğimiz hareket, "rakibini küçümseme" olarak daha yumuşak ifade edilebilir.

Şimdi gelelim konumuza;

Oynayanların bildiği üzere Killer Instinct oyununda, Shadows Mode diye Tekken'den araklanmış bir mod var. Bu modda sizin dövüş tarzınızı kopyalamış bir yapay zekaya karşı dövüşüyorsunuz. İşte Killer Instinct'in shadow yazılımı o kadar benzer bir kopya çıkarmış ki, oynayan kişinin sıklıkla yaptığı "teabagging" hareketini bile bu kişiye karşı yapmış! Videonun 16. saniyesinde gerçekleşiyor olay.

Youtube'da TGF1Gaming adındaki oyuncunun paylaştığı videodan izlediğimiz olay, shadows sisteminde gerçekten iyi bir iş çıkartıldığının kanıtı :)

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz