Genel, Oyun

Valve’da İşten Çıkarma Olayları

14.02.2013

Valve'da neler oluyor adamım?!

Şu sıralar Valve'da garip bir dönem başladı, donanım mühendisi Jeri Ellsworth'u işten çıkartan Valve, bununla birlikte geçtiğimiz günler de 25 adet çalışanını da kovdu. Bu 25 çalışanı dışında "İş Direktörü" Jason Holtman'de çıkartıldı.

Jeri Ellsworth'ün Valve'da yaptığı işler arasında Big Picture bulunmaktaydı. 2005'ten beri Valve'da çalışan Jason Holtman'ın neden çıkartıldığı ile ilgili bilgi verilmezken, söylentilere göre Valve pek çok projesini kapatıp yeni projelere odaklanıyor. Konuyla ilgili oldukça sessiz olan Valve, Gabe Newell'ın Engadget'a yaptığı açıklamalarla sessizliğini kırdı;

"Kişisel şeyleri pek çok sebep yüzünden konuşmayı sevmem fakat hiç olmadığı kadar spekülasyon dolaşmakta etrafta, ben de bu spekülasyonları durdurmak için hiç yapmadığım bir açıklama yapacağım. Proje iptali söz konusu değil, hayır önceliklerimizi değiştirmiyoruz. Hayır bu Steam, Linux veya donanımla ilgili değil. Burada kimin çalışıp çalışmayacağı ile ilgili konularda konuşmayacağız."

Allahtan Valve çalışanı değilim hani :)) Jeri Ellsworth'u takip ederdim ben ya hatun özellikle donanım konusunda dehşet bilgiye sahipti ve Commodore 64 gibi retro bilgisayar donanımları ile de uğraşıyordu. Zaten onun işten çıkarılması büyük haber olmuştu alemde.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz