İnternet, Yazılım

Opera da WebKit Dedi

14.02.2013

Eeen güzelini yapmışsın Operacıım hayırlı olsun :)

Opera, web tarayıcılarında kullandığı ve kendi geliştirdiği Presto motorunu bırakarak WebKit ve Chromium motoruna geçeceğini duyurdu. WebKit, şu an Google Chrome ve Apple Safari web tarayıcıları tarafından da kullanılıyor.
 
Şirket yaptığı duyuruda Android için geliştirdiği Opera'nın WebKit sürümünü Mobil Dünya Kongresi'nde göstereceğini de açıkladı. Opera Software CTO'su Hakon Wium Lie, WebKit motorunun halihazırda çok iyi olduğunu, onun gelişimine katkıda bulunarak daha da iyi olmasını sağlayacaklarını söyledi. "Opera WebKit ve Chromium projelerine katkıda bulanacak" diyen Lie, şirketin "çok sütunlu düzeni geliştirmek üzere" ilk yardımda bulunduğunun da altını çiziyor.
 
WebKit ile birkaç araştırma ve geliştirme projesinde deneyler yaptığını söyleyen Opera (ICE bunlardan bir tanesi), öncelikle Android'e ve Opera Web Pass'a yoğunlacaşaklarını açıkladı. Opera'ya göre web tarayıcısı, şu an PC'ler, telefonlar, tabletler ve TV'lerde ayda 300 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Birşeyi Google kullanıyorsa iyidir arkadaş bu kesin bir konu :) Keşke bütün tarayıcılar WebKit kullansa da ortalık bi standardize olsa. 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz