Teknoloji, Yaşam

Dünyanın İlk Akıllı Çöp Kutusu; Bruno

30.04.2015

Efenim adamlar "acaba neyi akıllı hale getirelim, ne kaldı?" diye düşünmüşler ve gündelik hayatımızın sıradan üyelerinden biri olan çöp kutusunu (çöp tenekesi de denir) akıllandırmışlar (aslında zekalıyım ama amele olmak istiyorum) ve Kickstarter'da destek arıyorlar.

Popüler bağış platformu Kickstarter üzerinde Poubelle adlı geliştiri tarafından başlatılan projede, "Bruno" olarak isimlendirilen akıllı çöp kutusu, bünyesinde taşıdığı vakum cihazı sayesinde mutfak süpürüldükten sonra toplanan tozu ve kiri hızlı bir şekilde alt tarafında yer alan boşluktan bünyesine çekebiliyor. iOS ve Android sürümü bulunan özel bir uygulamayla beraber gelen Bruno, WiFi kablosuz bağlantı teknolojisini üzerinden azalan çöp poşetleri ya da çöpü boşaltma amaçlı bildirimler verebiliyor.

Birçok farklı renk seçeneğiyle hazırlanan akıllı çöp kutusu, üzerinde yer alan sensörler sayesinde el değmeden kapağını açabiliyor ve geliştirici tarafından belirtildiği üzere 18-volt gücündeki motoruyla tek şarj üzerinden 30 gün boyunca aktif çalışma gösterebiliyor.

Kickstarter'da 50.000 dolar hedefle yolan çıkan Bruno, yapılacak en az 140 dolar bağış ile elde edilebiliyor.

Buyrunuz tanıtım videosu da burada:

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz