İnternet, Oyun

NVIDIA, Cloud Gaming Bombasını Patlattı!

04.03.2015

Bu kadar zaman neden beklediler acaba diye düşünüyordum, sonunda bulut destekli oyun işine giriştiler.

NVIDIA'nın GDC 2015'de yaptığı açıklama ile birlikte Bulut teknolojili oyun servisi NVIDIA Grid, resmiyete kavuştu. Servise aylık ücret karşılığı abone olup, en sağlam oyunları, en yüksek ayarlarda 1080p ve 60 FPS'de bilgisayarınızın özellikleri düşük bile olsa oynayabileceksiniz. Ayrıca NVIDIA Shield tablet ile de aynı hizmetten faydalanabileceksiniz.

NVIDIA'nın sunacağı 2 farklı abonelik sistemi şöyle olacak; bunlardan biri ücretsiz iken diğer aylık ödeme sistemi ile çalışacak. İlk olarak kütüphanenizde 50'den fazla oyun olacakken, dilerseniz farklı oyunlar satın alabileceksiniz. Henüz fiyatlar açıklanmadı ama sunum sırasında gösterilen Batman: Arkham Knight'ın fiyatı 59.99$ olarak gözüküyordu.

nvidia_grid

NVIDIA'nın yapmış olduğu açıklamaya göre, Grid sistemi bütün dünyada çeşitli bölgeler kurulacak olan süper bilgisayarlar ile akıcı bir oynanış suracak. Jen-Hsun Huang'ın söylediğine göre; "Ortalama bir internet bağlantınız var ise, 150ms'lik bir gecikme ile oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Bu göz kırpma süresinin sadece yarısına denk!" dedi.

Eğer iyi ayarlanabilirse (ki başlarda sorun olacaktır mutlaka) sistem oyunculuğun geleceği olacak gibi görünüyor. Yalnız oyunları modlama gibi olaylara girişemeyeceğimiz için genellikle online oyunların veya başla bitir tarzı oyunları bu servisten oynayacağımızı düşünmekteyim.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz