Donanım, Oyun

Yeni Nesil Konsollar Ne Kadar Sattı?

29.11.2014

Evet gençler yeni nesil konsollar hayatımıza gireli 1 sene geçti ve artık Microsoft ile Sony için şapkayı önüne koyup düşünme zamanı geldi.

VGChartz isimli web sitesi, yeni nesil konsolların 1 senelik satış rakamlarını açıkladı. Aslında sonucu az çok tahmin ediyoruz ama bakalım ne çıkmış tam olarak.

Microsoft'un yeni nesil konsolu olan Xbox One, dünya çapında 8.061.170 adet satış gerçekleştirdi. Xbox One için üretilen oyunlardan ise perakende olarak toplam 32 milyon satış gerçekleşti.

Sony cephesinin yeni nesil canavarı PlayStation 4 ise dünya çapında toplamda 15.087.310 adet sattı. Oyun konusunda ise toplam perakende satışların 57 milyonu geçtiği açıklandı.

Yani bu konsol işinde artık önce çıkaran kazanıyor hacı. Bir önceki nesilde Xbox 360, neredeyse 1 sene kadar önce çıkardı ve peynir ekmek gibi satmıştı. Bu sefer Sony akıllıca davrandı ve daha önce çıkararak (aslında 1 hafta kadar önce çıkardı ama artık 1 günün bile önemi var bu işlerde) yarışa önde başladı ve sonrasında da önde devam etti. Yalnız neredeyse ikiye katlamış satış konusunda ben de bu kadar beklemiyordum açıkçası.

Tabi ki yalnızca diğerinden daha önce çıkarmak bir şey ifade etmiyor. PlayStation 4, Xbox One'a göre gözle görülür biçimde daha güçlü bir cihaz. Özellikle oyun firmalarının konsolu çözmeye başlayacağı önümüzdeki yıllarda konsolları zorlayan oyunların çıkması ile bu PS4'ün daha güçlü olmasının etkilerini göreceğiz.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz