Oyun

Yeni Tomb Raider ve Far Cry Oyunları da Denuvo DRM Kullanacak!

25.01.2016

FIFA 15 gibi oyunlarla birlikte hayatımıza giren ve şu anda kopya koruması konusunda en etkili yöntem olan Denuvo DRM, kendisine yeni oyunlarda da yer bulmayı sürdürüyor.

En son Just Cause 3'te kullanılan sistem, ünlü crack grubu 3DM tarafından gayet övgüyle bahsedilmiş, kendilerini çok zorladıklarını ve belki de oyunu kırmayı başaramayacaklarını açıklamalarına sebep olmuştu. Hatta 3DM, bundan 2-3 sene sonra oyun kırma işleminin ortadan kalkabileceğini söyleyecek kadar ileri giden bir açıklama da yapmıştı.

Yeni yapılan duyurulara göre; yakında PC için çıkış yapacak olan Rise of the Tomb Raider ve Far Cry Primal oyunları da Denuvo kopya (korsan) koruma sistemi kullanacak.

Aslında kopya koruma sisteminin, FIFA 15'de olduğu gibi 2 ay kadar kırılmaz hale getirmesi yeterli oluyor. Sonuçta 2 ay içinde satacağı kadar satıyor zaten oyun ve sonrasında alacak olanların hemen hepsi oyunu indirime girdikten sonra alıyor. Bir de son dönemde çıkan oyunların, tek kişilik oyun (single player) yapısından iyice uzaklaşmaları da korsan oyun olayının önünü tıkayan sebeplerden birisi. Bu çıkacak olan Rise of the Tomb Raider ve Far Cry Primal oyunları ezelden beri single player olduğu için bir korumaya muhtaç oluyorlar tabi ki ama mesela FIFA 16 oyununun asıl zevkli tarafı online kısmı olduğu ve online için herhangi bir kırma durumu söz konusu olmadığı için koruma olmadan çıkabilir aslında ama Electronic Arts işte acımıyor oyunculara :)

Bir de bu Denuvo DRM, orjinal kullanan bütün oyuncuların desteklediği, sevdiği bir kopya koruma sistemi değil. Sistemin çalışma mantığında hard diske her seferinde ve kısa sürede birsürü yazma ve okuma işlemi yaptığı, bunun da özellikle SSD disklerin ömründen yediği konuşulmakta. Denuvo tarafı her ne kadar "yok öyle bir şey" dese de oyuncular bir kere kıl kapmış durumda ki ben de şahsen Denuvo kullanan oyunları SSD disklerime kurmuyorum.

Bakalım Denuvo sistemi yeni Tomb Raider ve Far Cry oyunlarında ne kadar başarılı olacak göreceğiz. Bu sistemi daha ileri taşıyıp korsan olayını tamamen bitirmeleri de temennilerimiz arasında yer almaktadır.

Bu arada Rise of the Tomb Raider; 28 Şubat 2016 tarihinde ve Far Cry Primal da 1 Mart 2016 tarihinde PC çıkışlarını yapacaklar.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz