Değişik, İnternet

Insecam İle Tüm Dünyayı İzleyin

10.11.2014

Abi yok böyle bir iş yaa. Adamlar bir site kurmuş ve bu sitede, dünya üzerindeki 73000 güvenlik kamerasının görüntülerini yayınlıyorlar. Tabisi bu kameraları hackleyerek bu işi yapmıyorlar böyle bir şey suç olurdu, adamlar şifreleri varsayılan (kamera geldiğinde olan ve değiştirilmemiş) olan kameraları yayınlıyorlar.

11000'i ABD'den olan kameraların 1551 tanesi de Türkiye'den. Hızı biraz yavaş kamera görüntülerinin ama şunlar hızlı olsa aç kameraları izle dünyayı walla tam "Biri Bizi Gözetliyor" tadında takılırsın. Bu hızla bile insan takılıp kalabiliyor, öyle boş boş izliyorsun (kendimden biliyorum :)

Bu arada listede mağazaların güvenlik kameralarından tut da milletin oturma odası hatta yatak odasının bile kamera görüntüleri yayınlanıyor. Aslında site, Google'da bulunamayacak bir kameranın görüntüsünü yayınlamıyor ama böyle toplu gösterim şeklinde kolay ulaşılabilmesi, bundan haberi olmayan bir çok insanı endişelendirmesi gereken bir durum.

Motherboard'a açıklama yapan bir avukatın belirttiğine göre ABD'de parola ile korunan kameraların görüntülerini yayınlamak suç teşkil ediyor. Sitenin kim tarafından işletildiği bilinmemekle beraber IP adresi Moskova merkezli olduğunu gösteriyor.

http://insecam.com

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz