İnternet

Gudbay Google Reader

15.03.2013

Neden olduğunu bir türlü çözemesem de Google, Google Reader hizmetini 1 Temmuz'dan itibaren kapatıyor hacılar. Bu kadar kullanılan bir servisi kapattığı da ilk defa görülüyordur heralde. Tabi durum böyle olunca millet hemen alternatif arayışına girdi. Buyrun arakladığım yazıyı inceleyin :)

Eğer gün içerisinde birden fazla bilgisayar kullanan bir kullanıcıysanız bu RSS okuyucular, bulut tabanlı olmaları sayesinde hem ihtiyacınıza daha uygun olacaktır, hem de Google Reader'a bu yönden daha çok benziyorlar.

İlk alternatifimiz web tabanlı RSS okuyucular arasına oldukça popüler olan NetVibes. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri bulunan NetVibes'ın ücretsiz günlük ihtiyaçlarınızı karşılamaya son derece uygun. Bunun dışında profesyonel kullanıcılar için de ücretli seçenekleri bulunan NetVibes'da ihtiyacınıza uygun bir seçenek mutlaka bulabilirsiniz. Eğer Google Reader'dan NetVibes'a geçmeye karar verirseniz, NetVibes'ın kendi sitesinde yer alan rehber size bu konuda yardımcı olacaktır.

NewsBlur da Google Reader'a benzer arayüzüyle dikkat çeken, basitçe üyelik oluşturup favori sitelerinizi istediğiniz bilgisayardan takip etmenize olanak sağlayan bir servis. Üstelik Android ve iOS uygulamaları bulunması da NewsBlur'a bir artı kazandırıyor.

Feedly ise Google Reader'dan farklı bir tasarıma sahip ve oldukça popüler bir servis. Gazete sayfasına benzer tasarıma sahip Feedly, iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra Chrome ve Firefox eklentileri ile kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor.

Bu kategorimizde yer alan son servis ise The Old Reader. Google Reader'ın eski tasarımına benzer bir tasarıma sahip olan The Old Reader, alışkanlıklarından vazgeçemeyenler için iyi bir seçim olacaktır.

Ben hemen hepsine üye oldum denedim hacılar ve Feedly'de karar kıldım. Yalnız Feedly'i kullanabilmeniz için bir Google+ hesabınızın olması gerekiyor ona göre ;)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz