Oyun

Star Citizen 10 Dakikalık Oynanış Videosu

13.10.2014

Hacıııı ben bu oyundan daha önce nasıl oldu da haberdar olmamışım yahu? Adamlar tam istediğim oyun üzerinde çalışıyormuş, hatta bangır bangır millet oyun üzerine konuşuyormuş, Kickstarter rekorları kırıyormuş falan ama ben uyuyormuşum burada.

Açtığı Kickstarter projesinde 500.000 $ toplamayı planlayan ama 50.000.000 $'ın üzerinde bağış toplayarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Star Citizen için 10 dakikalık bir oynanış videosu paylaşıldı.

Oyunun erken aşamalarına ait versiyonunun gösterildiği videoda oyunda kullanılan CryEngine 3 motorunun güzel bir iş çıkardığını görüyoruz. Eskilerden Wing Commander oyunuyla sağlam bir referansla gelen Chris Roberts'ın stüdyosu Cloud Imperium Games tarafından geliştirilen oyun eğer kafamda olan şeyleri yapabilirse hayatımın oyunu olabilir kesinlikle.

Gayet uzun bir zamandır şöyle uzayda geçen, açık dünya olan, yeri geldiğinde gezegenlerde gezip dolaşabildiğim, yeri geldiğinde uzay gemime atlayıp çılgın attığım bir oyun gelsin istiyorum. Star Citizen'ı biraz incelediğim kadarıyla oyun uzay gemisi ile çılgın atma kısmını gayet güzel bir şekilde başarabilecek ama kendi ayaklarımızın üzerinde kaldığımızda ne kadar aksiyon olur o kısmı tam bir muamma. Oyunun TPS bakış açısına sahip olabilmesi beni hepten heyecanlandırmış durumda.

Yalnız oyun hakkında ortalıkta dolaşan en kötü haber cüzdanlarımıza tecavüz edeceği haberi oldu. Oyunda her şey para, şöyle ki; 350 $ ödeyerek (evet 350) bir gemi satın alabiliyorsunuz (evet 1 gemi) ve bu gemiyi sigortalamanız falan gerekiyor (evet sigortaya ayrı para ödüyorsunuz). Eğer sigortalamassanız geminiz çalınabiliyor ve 350 dolarınız (evet 350 doların tamamı) havaya uçabiliyor! Yani bu bahsedilen paralarla olacaksa oyun şimdiden lanet olsun diyebiliriz sanırım.

Oyunu denemek isteyenler şuraya atlayabilirler

https://robertsspaceindustries.com/download

Şahsen 50 milyon dolar para toplamış bir oyunun insanlık namına çok düşük ücretlerle oynanmasını bekleriz lakin Roberts hacı tam bir kapitalistmiş meğerse :) Of hacı ya şu grafiklere vatandaş olarak dolaşıyorken düzgün bir aksiyon ekleyebilirlerse bir de karakter özelleştirme getirebilirlerse walla tadından yenmez oyun.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz