Donanım, Oyun

NVIDIA, GTX 980M ve 970M Modellerini Tanıttı

13.10.2014

Geçtiğimiz ay yeni oyun canavarları serisi olan 900 serisi ekran kartlarının GTX 980 ve GTX 970 modellerini tanıtan NVIDIA, şimdi de bu kartların laptop versiyonları olan Maxwell mimarisine sahip GTX 980M ve GTX 970M ekran kartlarını tanıttı.

Yani NVIDIA'nın yeni 900 serisi kartları gerçekten sanat eseri sayılmalı diyebilirim. Kartın hayvan gibi iş yapmasına karşılık harcadığı enerji inanılmayacak derecede düşük. Hele ki laptoplar için hazırlanan 900M serisi kartlar başyapıt niteliğinde. Multi-Frame Sample Anti-aliasing ve Dynamic Super Resolution gibi teknolojilerde bir önceki nesile göre neredeyse 2 kat daha hızlı olan kartların normal şartlarda kendilerini ve laptop'u yakıp kül etmesi gerekiyor ama önemli bir ısınma sorunu yaratmamaları inanılmaz.

NVIDIA'dan gelen bir diğer açıklama da yeni GPU'larla beraber ShadowPlay ve GameStream performanslarının artmış olduğu. ShadowPlay zaten mikemmel iş görüyor ve nasıl oluyorsa oyunu neredeyse hiç etkilemeden video kaydını yapıyor, bir de bunu daha performanslı yapması demek artık derdin kalmayacak demek.

Yakında MSI, Digital Storm ve Maingear gibi firmalar şimdiden 900M serisi ekran kartlarına sahip laptop çalışmalarına başlamış durumda yani yakındır bu laptoplara kavuşmamız.

Şimdiii gelelim zurnanın zırt dediği yere. Hacı şu an için o kadar gereksiz ki 900 serisi bir kart almak yani o kadar gereksiz söyliyim sana. GTX 780 bir hayvan ve GTX 780 Ti yani Titan gibi bir canavar varken 980'le işim olmaz ama millet 900 serisine abansın herkes alsın isterim tabisi neden? Çünkü alsınlar da 780 serisi ucuzlasın hatta piyasaya ikinci el 780'ler düşsün de ucuzundan kapatalım. Ekran kartını ikinci el almak kadar mantıklı bir ikinci el alışverişi yok walla. Ben son iki ekran kartımı ikinci el aldım ve sıfır fiyatının beşte biri fiyata aldığım için feci karlı çıktım (maşallah de nazar değmesin).

Yeni nesil dediğimiz PS4 ve Xbox One için geliştirilen oyunların GTX 660 ekran kartı bir makineye denk bir sistem için geliştirildiğini düşünürsek GTX 670 veya üzeri bir ekran kartına sahip, I5 veya üzeri bir işlemciye sahip bir bilgisayar sizi yeni nesil konsolların ömrü kadar yani 5-6 sene kadar rahat rahat idare edecektir. Şu anda yeni nesil konsollardan port edilen oyunlar DirectX 11 konusunda optimizasyon problemleri içeriyor her zamanki gibi ama bu sorunlar 1 seneye kalmaz düzelecektir.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz