Oyun, Spor

NBA 2K15 Oynanış Videoları

04.10.2014

Evet hacılar bir değil iki değil tam dört adet NBA 2K15 oynanış videosu ile sizlerleyim!

PC'e yeni nesil grafiklerle çıkacağını öğrendiğimden beri yerimde duramadan beklediğim, her gün ilgili haberlere baktığım basketbol oyunu NBA 2K15 için bazı maçların oynanış videoları yayınlandı. Oynayan kişiyi kesinlikle kıskandığım videoları şöyle bir inceleyek.

Öncelikle PC oyuncusu olarak oyundaki muhteşem ötesi grafiksel gelişim aklımı başımdan almış durumda. Eğer NBA 2K15 PC için yeni nesil olmassa ve oyun yapısını yine eskisi gibi al LeBron'u dal vur smacı şekline getirirlerse NBA 2K14'de kalırım diye düşünüyordum çünkü NBA 2K14'ün oynanışını oldukça seviyorum (her ne kadar kontrol olarak NBA 2K13'ü tek geçsem de). Grafiksel gelişim olarak oyuna 10 puan veriyorum ve bu konuyu geçiyorum çünküm benim için grafiklerden önemli şeyler var.

Öncelikle animasyonlar gayet yumuşak olmuş bu çok hoşuma gitti. Smaç animasyonları daha gerçekçi duruyor ve oyun hızı gayet olması gerektiği gibi geldi bana ama belki birazcık daha yavaşlatabilirim hele bi çıksın.

Oyundaki kontroller nasıl olacak halen bilemiyorum ama kontrollerin NBA 2K14 gibi görünüyor. Yani yine sağ analogu bir yöne çekip bıraktığımızda top sektirme hareketlerini yapacak ve bir yöne çekip tuttuğumuzda şut animasyonuna (veya turnike veya smaç) geceçek. Bu sistemin sevmediğim şöyle bir denyoluğu var, sağ analogu 180 derece çevirerek spin hareketi yaptığınızda sağ analogu bırakmassanız şut durumuna geçiyor fakat oyun olaya spin hareketi ile başlayıp "haa sağ analogu bırakmadı demek ki spin'den sonra şut atacak" dediği için spin'den sonra şut animasyonuna geçerken bi saçmalıyor hareket çok doğal durmuyor. NBA 2K15 videolarında da bu doğal olmayan geçişe denk geldiğim oldu fakat gayet doğal görünen spin shot'lara da rastlıyoruz o yüzden anlamadım durum şu anda nedir tam olarak :)

Sanırım screen için adam çağırma tuşu yine B tuşu (Xbox Controller için B, Playstation Controller için O) olarak ayarlanmış çünkü oynayan adam ara sıra screen çağırıyor yani alışık olduğu şekilde kullanıyor gibi. Bu screen kullanma olayı NBA 2K14'de bazen çok fazla avantaj sağlıyordu. Zırt pırt screen çağırıp bir şekilde yolunu bularak sayıya ulaşıyordun ama NBA 2K15'de o kadar sık kullanılmasın diye illegal screen kararını sıklaştırmışlar. Ufak bir screen hatasında dahi çat diye hareketli screen cezasını kesiyor hakemler dikkatli olmak lazım.

Son olarak oynanışda özellikle hoşuma giden şey NBA 2K14'ün oynanışında sevdiğim üzere öyle al LeBron'u Durant'i geç savunmacını bas smacı durumu yok. Savunmacını geçtiğin anda backup olarak bir oyuncu dikiliyor karşına. Savunmacını geçmek sanki biraz kolay olmuş gibi ama o da slider ayarlarıyla halledilebilir gibi duruyor. Tabi her zaman için savunmacısını geçen oyuncu engelle karşılaşmıyor ve smaçla pozisyonu bitirebiliyor. Yani oyun oynanış olarak çok dengeli çok güzel görünüyor. NBA 2K serisinin son oyunlarında gözlemlediğim üzere hep aynı şekilde basket bulmak imkansıza yakın. Mesela Tim Duncan ile geldiniz pota altında hook attınız, genelde ilk şutları başarılı oluyor ama üstüste ikinci üçüncü defa aynı şekilde şut attığınızda genellikle başarısız oluyorsunuz. Durmadan yeni pozisyonlar üretmeye yönlendiriyor oyun sizi.

Haydi bakalım bu kadar muhabbet yeter buyrun bakın NBA 2K15 nasıl bir şey olacak. Bu arada Wizards'ın bu seneki kadrosu sağlam baya.

Rockets vs Grizzlies

Wizards vs Warriors

Timberwolves vs Knicks

Pelicans vs Clippers

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz