Oyun

Microsoft, Minecraft’ın Yapımcısı Mojang’ı Satın Aldı

15.09.2014

Birkaç gün önce ortaya atılan Microsoft'un Mojang'ı satın aldığına dair söylentiler gerçek oldu ve Microsoft, Mojang'ı resmi olarak 2.5 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Xbox'ın baş adamı olarak nitelendirilen Phill Spencer, Minecraft'daki potansiyeli gördüklerini ve Minecraft'ın, Microsoft'un farklı donanımlarda yeni oyunculara ulaşmasına yardım edebileceğini belirtti. Minecraft topluluğunun ve serisinin büyümeye devam edeceğini, iOS, Android ve PlayStation gibi platformlarda da yer almaya devam edeceğini söyledi.

Mojang tarafından yapılan açıklamadaysa, satışın sebebi olarak firmanın kurucusu Markus Persson'un bu kadar büyük bir sorumlulukla baş etmek istememesi gösterildi ki hakkaten satış rakamlarına baktığımız zaman Minecraft aldı yürüdü hacı. Açıklamaya göre adamların hayatı Minecraft olmuş ve başka hiçbir projeye yoğunlaşamaz olmuşlar lakin firmanın kurucuları olan Carl Manneh, Markus Persson ve Jakob Porsér firmadan ayrılacaklarını da belirtmişler... eh vur dedik öldürmüşsünüz be hacı :)

Walla 2.5 milyar dolar öyle böyle para değil ben olsam ben de bırakır hayatımın geri kalanında yatardım açıkçası yalnız bu gavurlar bizim Türkler gibi yatmayı düşünmüyor adamlar başka başka projeler geliştirip dünyayı satın alacak kadar para kazanma peşinde :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz