Spor

FIBA Dünya Kupası Finali: ABD Şampiyon!

15.09.2014

Evet hacılar bir FIBA Dünya Kupası'nda daha sona geldik ve final maçı birazdan (10 dakika sonra) başlayacak ama bu yazıyı maçın içinde yazıp maçtan sonra şampiyonun fotosuyla beraber yayınlayacağım. Böylece bir nevi canlı anlatım tadı falan filan. Bir de bu yazıyı tabletten yazıyorum ki iyice bir orjinal olsun :) 

Turnuvayla ilgili insanların bileceği üzere Amerika Birleşik Devletleri finale rakiplerini eze eze, her takıma en az 20 küsur fark atarak geldi ve bu beklenen bir durumdu. ABD takımını turnuvada şimdiye kadar en çok zorlayan takımın Türkiye olması da şaşılacak bir durumdur (Aslında klasik Türk sporu tadı olan her maçın ortada olması durumunun getirisidir).

Finalin diğer ayağı olan Sırbistan ise zorlu bir yoldan kısmen rahat geçerek geldi. Herkes finalde İspanya'yı beklerken (ki beklentileri karşılayan eze eze yendikleri bir turnuva geçiriyorlardı) Fransa'nın büyük bir sürprizle İspanya'yı yenmesi ve Sırbistan'ın da şiir gibi bir basketbol ile Fransa'yı yenmesi sonucunda finale Sırbistan'ın, adını yazdırması ile sonuçlandı.

Ahanda maç başladı hadi bakalım...

1. Çeyrek

Sırbistan gayet coşkulu başladı maça ve üzerlerinde baskı olmadığı için (yenilseler de cok normal) kendilerine gayet güvenerek hücum ediyorlar. Şu anda 5'de 5 isabetle 12 - 5 Sırbistan önde. Kyrie Irving 12 - 7 yaptı ama Teodosic manyak asistler yapıyor 15 -7 oldu ve üstüne James Harden basket foul ile 15 - 10 oldu. Harden coştu 15 - 15 eşitlik. Irving coştu ard arda 7 sayı attı ve 22 - 15 ABD öne geçti. Kyrie Irving bu maçı bekliyormuş heralde bir üçlük daha attı. Klay Thompson da üçlüğü gönderince 30 - 19. Irving bu çeyrekte 15 sayı attı ve akıl almaz şut atıyor. 35 - 21 ABD önde bitirdi ilk çeyreği.

2. Çeyrek

İkinci ceyrekte ilk sayılar Klay Thompson'dan üçlük olarak geldi. Amerika istediği kıvama yavaş yavaş getiriyor maçı durum 42 - 26. Davis'in ilk çeyrekte faul problemine girmesiyle oyuna giren Cousins çok iyi işler yaptı. Faried cok ortada yok ama 7 sayısı var. Davis üç faul oldu yeniden kenarda. Simdilik maç dengede denebilir durum 47 - 29 ABD. Kyrie Irving bir üçlük daha attı 18 sayıya ulaştı. Harden'dan da bir üçlük geldi durum 56 - 30. Steph Curry'nin şu anda sayı atmamış olması da ilginç. ABD'nin leblebi gibi üçlük attığı ilk yarı sonucu 67 - 41 ABD lehine bitiyor. İlk yarıda 16'da 11 üç sayılık atmış Birleşik Devletler.

3. Çeyrek

Üçüncü çeyrek dengeli başladı beyle beyle atıyorlar. Cousins'a centilmenlik dışı faul yapıldı ortalık biraz karıştı ama şimdi sakin. Oyun artık tamamen Amerika'nın elinde birazdan şov başlar. Sırbistan sert fauller yapıyor sinirler gerildi. James Harden 21 sayıda, Kyrie Irving 20 sayıda. Faried başta olmak üzere Amerikalı oyuncuların fark kaç olursa olsun mücadele etmesine de hastayım. Irving bir üçlük daha attı ve 6'da 6 üçlük atmış durumda. Çeyreğin sonlarına dogru Derrick Rose'dan crossover dersi geldi ve üçüncü çeyrek 105 - 67 bitiyor.

4. Çeyrek

Dördüncü çeyreği ABD kaç sayı atacak, en çok sayıyı hangi oyuncu atacak ve bakalım nasıl hareketler görecegiz diye seyrediyoruz artık. ABD şov yapmaktansa üçlüklere devam ediyor ve durum 117 - 77. Dördüncü çeyrek öyle çok bir hareket de görmüyoruz ve maç sonucu 129 - 92 ABD lehine belirleniyor.

Maç finale yakışmayacak şekilde farklı bitiyor ve Amerika Birleşik Devletleri turnuva boyunca eze eze gelerek FIBA Dünya Kupası'nı kaldırıyor. Yani bu ABD takımını yenmek de çok zor arkadaş adamlar rahatlıkla 2 takım çıkarıyorlar (Derrick Rose yedek düşün artık) ve bu adamların hepsi 48 dakikalık NBA maçlarında en az 30 dakika koşabilecek siyahi adamlar. En çok Türkiye direnebildi onlar da dördüncü çeyrekte dayanamadı artık tempoya. Kısacası turnuva Amerika Birleşik Devletleri ve diğer takımlar olarak geçti. İspanya ile Amerika maçını izlemek isterdim açıkçası ama bence o maç da en fazla dördüncü çeyrekte kopacaktı.

Son olarak turnuva ilk 5 oyuncusu Kenneth Faried, Pau Gasol, Nicolas Batum, Kyrie Irving ve Milos Teodosic seçiliyor. Kesinlikle alakasız bir beşli olmuş herkese yaranmak için yapıldığı belli. Kenneth Faried garibim Amerika başkanı olmuş gibi seviniyor :) MVP ödülünü de bu maçta çılgın performans gösteren Kyrie Irving kazanıyor ve genel anlamda tüm turnuvada daha iyi performans gösteren James Harden'a ayıp oluyor. Ayrıca Harden bu maçta da iyi oynamıştı ayıp lan!

kyrie

Artık basketbol konusunda gözler 7 Ekim'de çıkacak olan NBA 2K15 oyununa ve 4 Ekim'de başlayacak olan NBA sezon öncesi maçlarına dönüyor (NBA sezonu 28 Ekim'de başlayacak).

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz