Spor

Dwigth Howard Houston Dedi

06.07.2013

Uuu bebeğim Lakers sıçışlarda :

USA Today'in yaptığı habere göre Dwight Howard'ın önümüzdeki sezon formasını giyeceği takım Houston Rockets olacak. 

Howard, ESPN'e yaptığı açıklamada Houston Rockets'la free-agent kontrat imzalayacağını açıkladı. Resmi twitter hesabından da bu haberi duyurdu. Houston'ın ilk NBA şampiyonluğunu kazanma yolunda kendisine en iyi şansı vereceğini söyleyen Howard şunları söyledi "Şampiyonluk öncelikti. Öncelik bu. Bunun üzerine 30 milyona bahse girdim." dedi. Son 2 adayın Lakers ve Rockets olmasından sonra ise neler düşündüğünü şöyle aktardı "İki takıma da baktım ve Houston'ın bir rotada ilerlediğini hissettim. Çok sayıda genç oyuncuları, Kevin McHale gibi iyi bir koçları var ve onun gibi bir koça sahip olmanın post oyunuma ve istediğim gibi gelişmeme yardımcı olacağını düşündüm. Buradaki ana sebep bu, ve bir takımla büyümek, genç bir takımla, Rockets gibi. Ayrılma sebebim bu." 

Howard sık konuşulan Kobe olayının sorulması üzerine "Bu bir faktör değildi. Houston'ın benim için doğru olduğunu düşündüm. Bu harika bir fırsat. Ben James Harden birlikte, bence gerçekten gerçekten inanılmaz. Birlikte büyüme fırsatı yakaladık. Ben bu ligde bir süperstarım, bence o ve ben dominant olabiliriz ve sağlıklı olduğumuz sürece NBA'i birlikte domine edebiliriz. Bu benim için anahtar noktaydı." şeklinde konuştu. 

Kobe Bryant, Howard'ın kararından sonra instagram hesabından Pau Gasol'le birlikte çektiği fotoğrafı Laker Yüreği'ni ifade eden "lakercorazon" hashtag'iyle paylaştı. 

Howard böylelikle 9.3 milyon dolarlık garanti ücretinden de vazgeçti ve Lakers'tan gelecek 5 yıllık kontrat yerin 4 yıllık kontratı tercih etti. 

İlk olarak yapılan görüşmeler sonucunda Howard'ın dikkatini çekmeyi başaran Golden State Warriors, Andre Igoudala'yı kadrosuna katarak Howard transferinden elini çekme sinyalini verdi. 

Ardından Dallas Mavericks patronu Mark Cuban yaptığı açıklamada Mavericks'in Howard yarışının dışında kaldığını belirtti ve şu demeci verdi "Bir atış yaptık ama işe yaramadı. Bu, gerçek bir tecrübeydi." Cuban, Howard'ın hangi takıma gideceğini ise bilmediğini söyledi. 

Lakers ihtimalini ise tamamen göz ardı eden Howard'ın nihai kararı Houston Rockets oldu. Yıldız oyuncu menajeriyle birlikte kontratın detayları üzerinde görüşecek ve son pürüzlerden halledildikten sonra Howard resmen Houston Rockets oyuncusu olacak. 

Howard'ın Lakers-Rockets arasında olası bir sign&trade'in gerçekleşmemesi durumunda Rockets'tan alacağı miktar 4 yıl 88 milyon dolar olacak. Öte yandan temsilcimiz Ömer Aşık'ın Howard'ın arkasında oynamak istemeyeceği ve kulübü takasa zorlayacağı gelen haberler arasında. Bu da Ömer'in geleceği için 2 ihtimali ortaya koyuyor. Bunlardan ilki Rockets'ın Lakers'la sign&trade yaparak Ömer Aşık'ı(muhtemelen yanında Jeremy Lin'le birlikte) Lakers'a göndermek, bir diğeri ise Rockets'ın Josh Smith'i kadrosuna katmak amacıyla Atlanta Hawks ile sign&trade yapması.

Ömer Aşık garibim mis gibi bir sezon geçirdikten sonra yedek kalma durumuna geldi yazık oldu ama bence mutlaka birileri isteyecektir Ömer'i. Geçenlerde NBA 2K13 oynarken bana da Ömer Aşık'ı önerdiler takas için ama yedek center olacaktı üzülmesin diye kabul etmedim :D

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz