İnternet

Twitter’da Satın Alma Dönemi Başlıyor

31.08.2014

Twitter, bir süredir söylentileri yayılmış olan satın alma özelliğini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Stripe ile anlaşarak tweet'lere "satın al" tuşu ekleyecek ve kullanıcıların Twitter üzerinden alışveriş yapmalarına olanak sağlayacak.

Re/code'da yayınlanan habere göre bu sistem 2014 yılı sonlarına doğru başlayacak ve işletmeler Stripe üzerinden Twitter'a girip tweet üzerinden ürünlerini satış için sunmaya başlayacaklar. Satın alma sisteminde konser biletlerinden giysilere, oyunlara kadar her türlü ürün satılabilecek.

twitter_satin_al

Gelelim sistemin şu anda görünen dezavantajına. Kullanıcıların Stripe üzerinden giriş yapıp alışveriş yapmalarının zor olacağı bir gerçek. Yani bu sistem rahat bir kullanım sunmak istiyorsa herşeyi Twitter üzerinden halletmek zorunda ki büyük ihtimalle ürün için her türlü bilgiyi (kargo, kredi kartı vb) Twitter üzerinden girilecek şekilde ayarlayacaklardır (Amerigalılar işi bilir hacı).

Bir de işin spam tarafı var ki şu anda bile kullanıcıların en çok sıkıldığı konuların başında geliyor. Satış da işin içine girdikten sonra ortalık spam'dan başka bir şey olmayacak gibime geliyor kesin galiba. İşin kötü tarafı şu anda bunun için net bir engel yok yani kullanıcılar her türlü spam'la karşılaşabiliyor ve ileride spam olayı coştuğu zaman Twitter tarafı ne yapacak çok merak etmekteyim.

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz