İnternet, Yazılım

Firefox ve Chrome İletişiyor

05.02.2013

Bak bu güzel olay olmuş :

Mozilla, Google ile beraber yürüttükleri çalışma çerçevesinde, Firefox ve Chrome arasında WebRTC uyumunu sağladıklarını duyurdu. Açık Webgeliştiricileri, Mozilla ve Google mühendislerinin ortak çalışmasıyla başarılan gelişme sayesinde, hiç bir ek yazılım kullanmadan iki tarayıcı iletişime geçebiliyor.

WebRTC nedir?

Web üzerinden Real Time Connections (Gerçek zamanlı iletişim) olarak açılan kısaltma, Firefox ve Chrome arasında herhangi bir ek uygulama kullanmadan, doğrudan sesli ve görüntülü görüşme yapılabilmesini sağlıyor. Web RTC'nin amacı sadece Firefox ile Chrome arasında bağlantı değil, Web üzerinden genel bir standart oluşturmak.

Firefox WebRTC ve Chrome WebRTC'nin, tarayıcılara artık gömülü olarak geldiği aktarılan bilgiler arasında. Böylece kullanıcılar doğrudan iletişime geçebilecek, sesli ve görüntülü görüşme yapabilecekler.

Son kullanıcıların yanı sıra, geliştiriciler için de büyük bir gelişme sayesinde, hiçbir eklenti ve yan uygulama yüklemeden Chrome WebRTCuygulamalarında doğrudan sesli/görüntülü arama yapabilen Firefox WebRTC uygulamaları geliştirebilecekler. Bu işlev artık tarayıcıya gömülü olduğu için kullanıcılar ek yüklemelerden veya hatalı yazılmış yan uygulamalardan kurtulacak, geliştiriciler de uygulamaları çok daha kolay ve evrensel şekilde dağıtabilecek.

Afferim koçlar çalışın bakalım :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz